SIGMA-prijs 2008

SIGMA Prijs - Klik voor grotere versie
“De jaarlijkse SIGMA-prijs is bedoeld om de meest bijzondere resultaten op het gebied van wiskunde-aansluiting in het hoger onderwijs te belonen en om best practices te etaleren. Het gaat hierbij om de resultaten van reeds afgeronde projecten, projectideeën komen niet in aanmerking voor de prijs. Op Lowlands 2008 reikt de jury de prijs, een studiereis ter waarde van 5.000 euro, uit aan het winnende projectteam. Er is ook een publieksprijs; de winnaar hiervan verdient een studiereis ter waarde van 2.500 euro.”

(bron)

Wiskunde is niet saai en je kunt er nu zelfs een prijs mee winnen. Niet dat het gemakkelijk zal worden. Er wordt gezocht naar projecten die aantoonbaar hebben bijgedragen aan een verbeterde aansluiting op het gebied van wiskundeonderwijs en/of aan een vergrote doorstroom naar bèta- en technische, en andere vervolgopleidingen, waarbij wiskunde een rol speelt (zie hier de rest van de toelichting). Maar ik heb altijd geleerd dat je dat als een positief iets moet zien: als jij een project hebt/kent dat aan deze criteria voldoet dan zou je wel gek zijn als je niet even naar de site gaat om dat project daar aan te melden.
Logisch toch? Zo eenvoudig als 1+1 ;-)