Zo, dat was het nieuws voor vandaag

 Gepubliceerd door om 01:17  Algemeen
apr 012008
 
1 april - Klik voor grotere versie

Terwijl mijn biologische klok nog niet helemaal aangepast is aan de zomertijd is het hier stilletjes aan al weer voorbij middernacht en dus is de dag aangebroken waarop ik Google Reader maar even links laat liggen.
Want elk verhaal dat maar een beetje spannend of sensationeel klinkt is vandaag verdacht.
En dan te bedenken dat er op zo’n dag als vandaag nog steeds echte dingen gebeuren en ook soms echte sensationele producten gelanceerd worden, zoals toen Google in 2004 aankondigde de voor die tijd enorme hoeveelheid van 1GB per gratis mailaccount te zullen gaan aanbieden. Maar dit bericht over Future Search kan natuurlijk wel gewoon op de stapel.

Hoe dan ook, als je inspiratie nodig hebt, of gewoon geen idee hebt van wat je de afgelopen jaren gemist hebt, zie deze links:
* Wikipedia
* startpagina.nl
* startkabel.nl
* allepaginas.nl

p.s. als je vandaag dus een serieus bericht plaatst is de kans daarom heel erg klein dat ik dat zie.

SIGMA-prijs 2008

 Gepubliceerd door om 00:53  SURF
apr 012008
 
SIGMA Prijs - Klik voor grotere versie
“De jaarlijkse SIGMA-prijs is bedoeld om de meest bijzondere resultaten op het gebied van wiskunde-aansluiting in het hoger onderwijs te belonen en om best practices te etaleren. Het gaat hierbij om de resultaten van reeds afgeronde projecten, projectideeën komen niet in aanmerking voor de prijs. Op Lowlands 2008 reikt de jury de prijs, een studiereis ter waarde van 5.000 euro, uit aan het winnende projectteam. Er is ook een publieksprijs; de winnaar hiervan verdient een studiereis ter waarde van 2.500 euro.”

(bron)

Wiskunde is niet saai en je kunt er nu zelfs een prijs mee winnen. Niet dat het gemakkelijk zal worden. Er wordt gezocht naar projecten die aantoonbaar hebben bijgedragen aan een verbeterde aansluiting op het gebied van wiskundeonderwijs en/of aan een vergrote doorstroom naar bèta- en technische, en andere vervolgopleidingen, waarbij wiskunde een rol speelt (zie hier de rest van de toelichting). Maar ik heb altijd geleerd dat je dat als een positief iets moet zien: als jij een project hebt/kent dat aan deze criteria voldoet dan zou je wel gek zijn als je niet even naar de site gaat om dat project daar aan te melden.
Logisch toch? Zo eenvoudig als 1+1 ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor SIGMA-prijs 2008  Tags: