mrt 302008
 
WordPress 2p5 - Klik voor grotere versie
“WordPress 2.5, the culmination of six months of work by the WordPress community, people just like you. The improvements in 2.5 are numerous, and almost entirely a result of your feedback: multi-file uploading, one-click plugin upgrades, built-in galleries, customizable dashboard, salted passwords and cookie encryption, media library, a WYSIWYG that doesn’t mess with your code, concurrent post editing protection, full-screen writing, and search that covers posts and pages.”

(bron)

Gisteren kwam de nieuwe versie 2.5 van WordPress beschikbaar. Op dezelfde dag nog werkte Dreamhost de “one-click installer” bij. Ik gebruik WordPress als engine voor het (inmiddels al weer een tijdje slapend) Me And My Macbook weblog en ik kon dat weblog letterlijk met één klik op de knop upgraden naar deze nieuwe versie. Voor een aantal van de plugins waren nieuwe versies beschikbaar en ook die waren, vanuit het bericht dat dat aangaf direct te upgraden.

Kortom, een major update van een tool dat in toenemende mate complexer en geavanceerder wordt, kostte geen centje pijn en slechts een paar minuten tijd.
Dat is anders dan ik gewend ben bij mij, toegegeven niet standaard, Nucleus omgeving. Lees verder….

mrt 302008
 
Money! (by Tracy O)

Afgelopen januari ging er iets stevig fout bij Dreamhost, de hostingprovider waar dit weblog staat.
Ik kon toen hun bericht met uitleg wel waarderen (en dat gold zeker niet voor iedereen). En, zoals ik in deze post al uitlegde, weg gaan bij Dreamhost brengt voor mij een aantal nieuwe uitdagingen met zich mee en ik hoor dan ook niet bij de ongeveer 1.000 extra mensen die naar schatting van Dreamhost zelf als gevolg hiervan hun hostingcontract opgezegd hebben.

De reden dat ik er weer over begin is dat Dreamhost een overzicht online geplaatst heeft van wat zij inschatten dat deze fout hen gekost heeft. Omdat met name die 1.000 extra vertrekkende klanten zowel een schatting zijn als een onbekende kostenpost is een exact bedrag niet te bepalen, maar in de reacties kwam men tot bedragen van bijna $500.000 tot ruim $700.000, dus zeg maar ruwweg een half miljoen euro.
Dat is heftig.

Het is een leerzaam bericht. Met name ook als het gaat om de $170.000 die ze ten onrechte terug betaald hadden aan klanten (omdat ze dachten dat ze dat geld eveneens ten onrechte afgeboekt hadden) en die ze tot op dit moment niet terug hebben weten te krijgen. Dan weet je dat je heel veel klanten hebt die niet blij met je zijn en die er toch een wat scheef gevoel voor “the right thing to do” aan over houden.

 Reacties uitgeschakeld voor Als je iets fout doet, kan het veel geld kosten  Tags:

Zomertijd 2008

 Gepubliceerd door om 08:02  Algemeen
mrt 302008
 
Ornithogalum umbellatum - Gewone vogelmelk (by AnneTanne)

Vorige week lag er sneeuw, vandaag is de zomertijd ook in Nederland van start gegaan. Dus ook hier de klokken een uur vooruit en de “offset” op de server van dit weblog weer een uur ophogen.
Bij sommige apparaten, zoals je laptop/computer hoef je niets te doen. Bij andere wel. Bijvoorbeeld bij je UPC Mediabox, want daar hebben ze het probleem van een jaar geleden nog niet opgelost.

Dat betekent dat ook nu weer niet alleen de klok van de Mediabox +1 uur bijgesteld is maar ook de start en eind tijden van de ingestelde opnames. Een terugkerende opname die gisteren nog van 20:30-21:30 ingesteld stond zal nu als 21:30-22:30 uur ingesteld staan.
Waarschijnlijk is dit ook bij een Mediabox een niet of nauwelijks gebruikte feature.

Het zijn niet de enige momenten in een jaar dat ik tijdsverschillen moet wegwerken, maar als het niet nodig is (en het nut staat best ter discussie) dan zou ik zeggen niet doen en afschaffen. Scheelt in ieder geval in het herprogrammeren van de Mediabox ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Zomertijd 2008  Tags: