Alleen Linux was niet te kraken

 Gepubliceerd door om 15:02  Test en Co
mrt 292008
 
pwn2own - Klik voor grotere versie
“The MacBook Air went first; a tiny Fujitsu laptop running Vista was hacked on the last day of the contest; but it was Linux, running on a Sony Vaio, that remained undefeated as conference organizers ended a three-way computer hacking challenge Friday at the CanSecWest conference.”

(bron)

Mooi zoiets. Tijdens de CanSecWest conferentie in Vancouver Canada mochten hackers proberen een drietal systemen te kraken: * VAIO VGN-TZ37CN (kon geen link vinden) met Ubuntu 7.10
* Fujitsu U810 met Vista Ultimate SP1
* MacBook Air met OSX 10.5.2

Zoals de naam van de wedstrijd al zegt: PWN2OWN (Wikipedia over PWN). Als je de machine kon hacken, dan mocht je hem meenemen. Maar niet alleen dat, afhankelijk van het moment van hacken kreeg je ook nog een aardig geldbedrag mee.
De Macbook Air “viel” als eerste en leverde de gelukkige hacker niet alleen een heel platte Macbook op maar ook nog eens $10.000,-
De Vista machine ging als tweede eruit en alleen de Linux machine bleef ongehackt.

En waarom vind ik dit nou mooi? Nee, niet vanwege de volgorde van hacken. Dat interesseert me helemaal niets. Maar gewoon om de wedstrijd. Een stel knappe koppen bij elkaar en een drietal machines. Gelukkig winnen de knappe koppen dan nog steeds twee van de drie keer. :-)

mrt 292008
 
Rejected - Klik voor grotere versie

Snap jij het nog? Ruim een maand geleden kreeg Blackboard 3 miljoen dollar schadevergoeding toegewezen door een rechtbank. Dit was op basis van het aan hun in de VS toegekende patent getiteld “Internet-based education support system and methods” (US patent 6,988,138).

Die uitspraak werd gedaan terwijl het U.S. Patent & Trademark Office (de USPTO die het patent toegekend hadden) nog bezig was met een her-evaluatie uit te voeren van het patent op basis van een verzoek daar to door het Software Freedom Law Center die dat namens Sakai, Moodle, en ATutor deed.

En het voorlopig resultaat daarvan is dat alle 44 claims in het Blackboard patent afgewezen zijn. Het is een voorlopig resultaat omdat Blackboard hier nog op mag reageren en het Software Freedom Law Center mag daar dan weer op reageren. Maar wat het patent betreft ziet het er voor Blackboard op het moment slecht uit.

Wat het alsnog afwijzen van het patent dan weer voor de uitspraak van de rechtbank tegen Desire2Learn zou betekenen weet ik niet. Ook Michael Feldstein heeft daar veel vragen bij. Ik neem aan dat binnen een paar dagen iemand wel zal weten te vertellen waar in het juridisch proces dat zit en of er op basis hiervan reden is om de zaak aan te houden tot een definitieve beslissing van het USPTO.

Wat een verspilling van geld en tijd is zoiets toch eigenlijk zeg.

[update] Ik wilde je de reactie van Blackboard en de reactie van Michael Feldstein daar weer op niet onthouden. :-)