Heb jij nog nutteloze vaardigheden?

Nutteloze Vaardigheid - Klik voor grotere versie
“In februari 2008 kwam Robert Scoble op het idee om een lijst te publiceren met obsolete skills, ofwel nutteloze vaardigheden. Dit zijn verouderde vaardigheden die ons vroeger goed van pas kwamen, maar inmiddels geen nut meer hebben.
Een flinke Engelstalige collectie is te vinden op obsoleteskills.com, de inspiratiebron voor deze Nederlandstalige versie. Voel je vrij om hieronder je eigen nutteloze vaardigheden te beschrijven.”

(bron)

Gerard Bierens heeft deze ‘nutteloze’ site opgezet naar een voorbeeld van deze site. De Nederlandse site is nog erg leeg, 8 bijdragen toen ik er ging kijken vanochtend. De originele site is daarom veel grappiger als je bijvoorbeeld gewoon eens door de lijst van recente wijzigingen kijkt.
Oei, daar staan er wel een paar die ik herken: Een auto aanzwengelen (mijn eerste auto was een Citroen Dyane, hmm, zou “zelf een startmotor reviseren” ook bij deze lijst horen?), dBASE IV (heb ik les in gegeven), Word Perfect 5 (en 4 natuurlijk ook), BASIC (tja), Zipping Archives Across Multiple Floppy Disks (dit was belangrijk om te kunnen: hoe maak je een ZIP bestand dat in totaal 5MB is en sla je dat op op 5 diskettes van 1,4MB elk?), Kermit (ook ooit les over gegeven).

Conclusie: deze site gaat alleen leuk worden als er meer bijdragen komen.
Dus heb ik er zelf vanochtend maar alvast eentje toegevoegd: Overheadsheets maken.
Als jij dat nou ook doet, dan wordt die nutteloze lijst tenminste zo lang dat het….ehm nee, nuttig wordt zo’n lijst wat mij betreft nooit, wel leuk. En dat is genoeg.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Danniëlle
13 jaren geleden

Oh jee, in Sittard heb ik vorige week nog een aantal studenten moeten assisteren bij het maken van sheets…

Jeroen v B
Jeroen v B
13 jaren geleden

@Daniëlle ook hier worden nog wel eens sheets gebruikt.
En op onze locatie zijn het afgelopen jaar zelfs nieuwe overheadprojectoren aangeschaft.

Maar zoals ik al bij Gerard heb aangegeven. Een vaardigheid is pas nutteloos als je hem niet meer nuttig toepast.

Karin Winters
13 jaren geleden

Verdrie, nu loop ik dus weer de hele dag te bedenken wat voor een leuke dingen je kunt toevoegen…ben al begonnen. Cassettebandje kopieren (en dan alle varianten daarop).

Gerard
13 jaren geleden

Die acht zijn nu al meer dan verdubbeld, dus dat komt wel goed. Grappig trouwens, ik kan aan jou nutteloze vaardigheden zien dat je van dezelfde generatie bent.

Da’s dan wel weer best nuttig, om van elkaar te weten dat je het niet over Kermit de kikker hebt.