Design4All

Over twee dagen is het zover, op 26 en 27 maart vindt in Maastricht Design4All plaats. Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT 2008 georganiseerd door het Consortium voor Innovatie. Twee jaar geleden, in april 2006, was ik er op uitnodiging van de organisatie samen met Willem Karssenberg als gastblogger bij.

Dit jaar ben ik er niet (de conferentie richt zich niet op het HBO), maar het is goed te zien dat het gebruik van Web 2.0 hulpmiddelen door het CvI sindsdien alleen maar gegroeid is. Daar zal Willem ongetwijfeld een sterke trekkende rol in vervuld hebben. Maar hij hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Er zijn dit keer, naast Willem, maar liefst vijf gastbloggers uitgenodigd (tja, ze moesten tenslotte mij zien te vervangen ;-)) Hun berichten kun je o.a. op het weblog van de conferentie vinden.

Het gebruik van web 2.0 komt niet alleen naar voren in het feit dat de deelnemerslijst op Google Docs staat. Mooi is ook het lijstje “links naar presentatoren” in de rechterbalk. Daar worden de sprekers die op hun eigen plek informatie aanbieden extra in de spotlight gezet. Staan er een aantal bij die ik nog niet kende. Zo levert zo’n site meteen al extra interessante info op. Leuk!

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
14 jaren geleden

"Dit jaar ben ik er niet (de conferentie richt zich niet op het HBO)"
Maar dat wil niet zeggen dat het HO er niet van kan leren! Altijd goed om over de eigen schutting heen te kijken. Willem en ik (en anderen) gaan toch ook naar de SURF Onderwijsdagen.

Pierre
14 jaren geleden

Waarschijnlijk een teken dat beleidsmedewerkers bij ROC’s meer tijd hebben voor congressen. ;-)
(ik weet het, is flauw, maar het was een intikker die ze zelf bij Feyenoord of Ajax er niet naast hadden gekregen!)

Willem
14 jaren geleden

Ah Pierre, Leuk dat je andacht besteedt aan "onze" conferentie, die zich niet zozeer richt op het MBO, maar op Onderwijsvernieuwing en ICT. Dat je dat vooral in het (V)MBO mag verwachten… tja, dat is een conclusie die jij trekt :-)
Op de deelnemerslijst wordt wel pijnlijk duidelijk uit welke hoek de belangstelling (niet) komt: één deelnemer vanuit Surfnet!
Ik had je er graag weer bij gehad (als blogger) maar we moeten op eigen benen leren staan nietwaar? Terugkijkend naar 2 jaar geleden kunnen we in ieder geval vaststellen dat nu veel meer mensen zijn gaan bloggen en dat als redelijk normaal zijn gaan beschouwen. Jouw pionierswerk werpt dus zijn vruchten af! Nogmaals bedankt daarvoor!!!

Pierre
14 jaren geleden

En ik zag één deelneemster vanuit Fontys. Het was daarom een uitspraak gedaan op basis van wie er zich had ingeschreven, niet op basis van het programma of het onderwerp.

Tja, is het erg? Voor de conferentie niet direct lijkt me. De belangstelling met alleen deze groep is groot genoeg. Idem voor de Onderwijsdagen. Natuurlijk zit er meerwaarde in de gezamenlijkheid en is innovatie niet iets dat zich iets van onderwijsgrenzen (en muurtjes) aan trekt.

Maar het is ook logisch dat mensen (en ik dus ook) dan bij voorkeur daar gaan kijken waar de overeenkomsten het grootst zijn. En ik zou het dus ook zeker niet als "pijnlijk" willen bestempelen als je elke twee jaar zo’n conferentie op poten kunt zetten.