Design4All

 Gepubliceerd door om 17:10  Agenda
mrt 242008
 

Over twee dagen is het zover, op 26 en 27 maart vindt in Maastricht Design4All plaats. Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT 2008 georganiseerd door het Consortium voor Innovatie. Twee jaar geleden, in april 2006, was ik er op uitnodiging van de organisatie samen met Willem Karssenberg als gastblogger bij.

Dit jaar ben ik er niet (de conferentie richt zich niet op het HBO), maar het is goed te zien dat het gebruik van Web 2.0 hulpmiddelen door het CvI sindsdien alleen maar gegroeid is. Daar zal Willem ongetwijfeld een sterke trekkende rol in vervuld hebben. Maar hij hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Er zijn dit keer, naast Willem, maar liefst vijf gastbloggers uitgenodigd (tja, ze moesten tenslotte mij zien te vervangen ;-)) Hun berichten kun je o.a. op het weblog van de conferentie vinden.

Het gebruik van web 2.0 komt niet alleen naar voren in het feit dat de deelnemerslijst op Google Docs staat. Mooi is ook het lijstje “links naar presentatoren” in de rechterbalk. Daar worden de sprekers die op hun eigen plek informatie aanbieden extra in de spotlight gezet. Staan er een aantal bij die ik nog niet kende. Zo levert zo’n site meteen al extra interessante info op. Leuk!

Lekker naar de Ikea!

 Gepubliceerd door om 16:51  Algemeen
mrt 242008
 
Ikea - Klik voor grotere versie
“Zoals voorspeld is er vandaag een verkeerschaos ontstaan bij Ikea’s Hengelo en Delft. In heel Nederland was het een drukte van belang bij de diverse meubelboulevards in Nederland. Met behulp van het slechte paasweer besloot men massaal vertier te gaan zoeken bij de meubelboeren.”

(bron)

En, dacht je nou dat ik hier ging schrijven dat ik vandaag naar de Ikea (of een andere woonboulevard) was geweest? Nee, daar zul je me op dit soort dagen never nooit niet aantreffen.

Maar ik ga hier ook niet afgeven op de mensen die er wel voor in de rij stonden. Ik vind het namelijk wel een geruststellende gedachte. Je hoort de laatste tijd weer heel wat onheilspellende berichten over een naderende recessie of de negatieve gevolgen van de zwakke dollar voor onze economie.
Zolang er echter nog files bij de Ikea staan op Tweede Paasdag, zit het nog best wel goed met het consumentenvertrouwen. Ik ga me dus meer zorgen maken als die er volgend jaar niet meer staan!