Is Apple Evil?

Safari - Klik voor grotere versie
“John Lilly, CEO van Mozilla haalt uit naar Apple vanwege verspreiding van de webbrowser Safari 3.1 voor Windows. De wijze van verspreiding zou ‘niet netjes’ zijn.”

(bron)

Ruzie in de tent. Apple gaat Safari voor Windows actiever promoten. En wel door het via de updater van iTunes te verspreiden. Logisch of onaanvaardbaar?
Logisch lijkt mij. Ook al is het super irritant. Het is een strategie die “iedereen” lijkt te gebruiken. Hoeveel gratis tools hebben tegenwoordig niet de optie om de Google of Yahoo! taskbar toe te voegen aan je browser? En ook Adobe zeurt (in de standaard setting) regelmatig of er niet nog wat extra, heel handige tools geïnstalleerd mogen worden.

Logisch, maar is het ook slim? Tja. Apple kan zich redelijk wat veroorloven bij haar aanhang. En een Windows gebruiker die iTunes gebruikt is waarschijnlijk ook wel bereid dit te slikken.
Als je een slanke Windows machine wilt heb je iTunes waarschijnlijk ook niet en zweer je bij Quicktime Alternative. Daar kan Safari ook nog wel bij.

Persoonlijk kan ik er niet wakker van liggen. Safari had ik al geïnstalleerd staan. Al was het maar om te zien hoe de online wereld er in die browser uit ziet. Niet dat ik er Firefox voor zou verlaten. En ik betwijfel dat de simpele aanwezigheid ervan dat voor een gemiddelde PC gebruiker wel doet. Die zal het ófwel eveneens irritant vinden en dan helemaal weg blijven van Apple software (en dan is het een domme zet van Apple, daar kan Real over mee praten) ofwel het draagt er aan bij om mensen te leren dat er meer op de wereld is dan Internet Explorer.
En dan zal ook voor Firefox / Mozilla niet verkeerd zijn.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
14 jaren geleden

Ik heb begrepen dat het niet alleen gaat om te proberen IE-ers of FF-ers te laten switchen, maar ook om ontwikkelaars, die nu voor het Windows platform ontwikkelen, te triggeren ook/beter naar Safari te kijken.

Begin deze maand werd Immers de gratis SDK voor voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. En op die devices draait Mobile Safari.

Als je maar een fractie van de Windows developers weet te triggeren zijn dat er best wel aardig veel denk ik.

PatriciaK
PatriciaK
14 jaren geleden

Volgens mij is de appel al sinds Genesis ‘evil’ :)

Ap Zwanenberg
14 jaren geleden

ik houd van appels want ze hebben
SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAP SAPSAP SAP SAP SAP SAP SAP

Pierre
14 jaren geleden

Hmmm, van teveel SAP krijg je alleen maar buikpijn.
(gaat dit eigenlijk nog ergens over?)