Zomertijd

Tempus fugit = time flies (by paral_lax)

In Nederland duurt het nog even, maar in de VS is afgelopen weekend de Zomertijd al weer gestart. Dat betekende dat de tijd op de servers bij Dreamhost ook automatisch werd aangepast en de postings hier tijdelijk in de toekomst geplaatst leken. Nu er nog aan denken dat ik dat aan het einde van de maand weer de andere kant op moet corrigeren.

[update] Ehm, moet ik het natuurlijk wel de juiste kant op corrigeren. :-(

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Frank Biesta
Frank Biesta
13 jaren geleden

Hi Pierre,

Ik gebruik al jaren een Engelse ezelsbrug om te onthouden wanneer de klok vooruit en wanneer ie achteruit gaat: spring forward, fall back, oftewel in de lente vooruit en in de herfst terug.

Pierre
13 jaren geleden

:-) die ken ik, maar Nucleus werkt met een "offset" waarmee ik moet aangeven hoeveel uur de tijd van de server verschilt van de tijd die weergegeven moet worden. En omdat de VS nu een uur vooruit gesprongen is ("spring forward" ) moet de offset tijdelijk een uur omlaag (en niet omhoog zoals ik eerst deed) totdat wij ook "forward springen" naar onze zomertijd, dan gaat de offset weer een uur omhoog zodat hij weer gelijk is aan toen we allebei wintertijd hadden.

Simpel toch? ;-)

Patrick de Vos
Patrick de Vos
13 jaren geleden

Of je laat het gewoon 3 weken voor wat het is…..maakt toch niet zoveel uit.

Ennuhh??? Hoe doe je dat als je post vanuit de VS? Welke tijd houd je dan aan?

Pierre
13 jaren geleden

Echt netjes zou het zijn als alle posts en reacties door Nucleus in UTC worden opgeslagen, iedereen een inlogprofiel maakt met daarin zijn/haar tijdzone en dan de berichten en de posts op basis daarvan te zien krijgt. Dat zie je in sommige forumsoftware wel.
Dan ziet iedereen de posts en reacties in de voor zijn/haar "juiste" tijd.

Ik vind het slordig als posts in de toekomst lijken te zijn geschreven. Op dit moment ga ik dan uit van de tijd zoals die in Nederland geldend is omdat 99,99% van de lezers van dit blog in die tijdzone zitten. Dus ook als ik vanuit de VS blog.

Overigens: Aanpassen van tijdzones vind ik een van de vreselijk onhandige "features" in Outlook. Als ik de tijdzone van mijn laptop aanpas aan de tijdzone waar ik op dat moment toevallig ben (dus bijvoorbeeld zoals onlangs in LA) dan past Outlook de weergave van alle afspraken aan die je in je agenda hebt staan. Dus een afspraak die eerst om 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd in mijn agenda staat wordt dan weergegeven als plaats vindend om middernacht (9 uur eerder) omdat voor LA de juiste weergave is. Maar in de regel zijn dat afspraken die ik in Nederland heb nadat ik weer terug kom.

Dus daarom laat ik ook in de VS de tijdzone van mijn laptop braaf staan zoals hij staat en verzet ik alleen de klok naar de lokale tijd.
En omdat Nucleus maar één tijdzone kent, zie je op zulke moment ook posts en reacties op voor Nederland wat ongebruikelijkere tijdstippen.