UPC: The Never Ending Story

UPC

Er is een maand voorbij sinds mijn vorige post over UPC dus je raadt het al: een nieuwe factuur, en weer niet goed.
Wél goed gegaan is het corrigeren van de ten onrechte (op de vorige factuur) in rekening gebrachte kosten voor de Slingbox Solo. Dat geld heb ik overigens wél toen moeten betalen (want tja, een verstuurde factuur aanpassen is te moeilijk), maar dat geld kan alleen verrekend worden met toekomstige facturen. Omdat het bedrag dat ik deze maand moest betalen lager was dan het bedrag wat ik terug zou krijgen staat er dus ook voor volgende maand nog een tegoed open om dan te verrekenen (ja, ik controleer ook die factuur uiteraard weer).

Maar, zoals je hier kon lezen, had ik in januari ook een brief gekregen waarin ik, als goedmaker voor het tijdelijk ten onrechte afsluiten van een aantal diensten, 2 gratis on demand films mocht uitzoeken. Ik schreef toen dat ik daar, tegen beter weten in, wél gebruik van ging maken. En dat heb ik ook gedaan.
De twee films zijn wel in rekening gebracht op deze factuur, maar er is er maar één van de twee vergoed.

Dus ik weer bellen met de helpdesk van UPC.
Ook nu weer een vriendelijke mevrouw die helaas niets voor mij kon doen.
In het systeem kon zij namelijk helemaal geen ‘contract’ vinden op basis waarvan die twee films vergoed zouden moeten zijn geworden. Dus kon zij ook geen opdracht tot creditering aanmaken want die zou 100% zeker worden geweigerd.
Dat ik een referentienummer voor die brief kon geven maakte niet uit, het systeem was leidend.
Hoe het dan kon dat er wel één vergoed was, want ook daar stond niets over in het systeem, kon zij ook niet uitleggen.

Het enige wat ik doen was een brief sturen met een kopie van de brief van UPC en toelichting zodat ze op het hoofdkantoor konden besluiten/zien dat er een film te weinig vergoed was.

Het zal je niet verbazen dat ik aangegeven heb dat ik daar geen trek in had, dat ik eerst wel even zou kijken of ze daar bij UPC, net als in november (toen de helpdesk me ook niet kon helpen en ik een week later een brief thuis kreeg waarin het probleem dat een maand Film1 te veel in rekening verholpen werd) er uit zichzelf op de juiste plek achter zouden komen.

Op de standaard vraag of ze mijn vragen voldoende had beantwoordt heb ik dan ook ‘nee’ geantwoord. Het is heel slecht als een helpdesk een klant niet kan helpen om de problemen van het bedrijf waar het helpdesk van is te verhelpen. Iemand vertellen hoe hij het dan zelf maar moet zien op te lossen is niet het antwoord dat ik dan verwacht.

De meneer van het webcare team die me vorige maand, net als in november weer belde naar aanleiding van de Slingbox Solo problemen (teveel in rekening gebracht) kan tevreden zijn: dat probleem is nu opgelost.
Maar er voor zorgen dat ik deze maand niet weer een onjuiste rekening kreeg heeft ook hij niet voor elkaar gekregen. Nóg een keer bellen om weer namens UPC excuses aan te bieden hoeft voor mij dan ook niet meer. Zorgen dat ik niet elke maand de rekening hoef te controleren helpt wél.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Roel
13 jaren geleden

Hoi Pierre,

Je bent niet de enige die zoveel ellende heeft met UPC. Die ‘help’desk kan je nooit helpen (het systeem is daar volgens mij heilig), referentienummers van brieven helpen ook al niet, dus kan je weer kopieen gaan opsturen, die raken weer kwijt of kunnen ze niet terugvinden, wellicht niet in het systeem gezet krijg je dan te horen, etc etc.

Kortom, om gek van te worden!

Sterkte ermee, groetjes Roel.

patrick upc
patrick upc
13 jaren geleden

jah allemaal lekker gallen over upc.

in de eerste plaats moeten mensen gaan leren om zelf te kijken en te proberen om niet alles beter te weten dan de mensen van een helpdesk. die mensen hebben namelijk de kennis hiervan. wanneer er e.e.a niet goed gaat tsja dat is vervelend maar gelijk met de vinger naar de tegenpartij wijzen?? bent u al bij uzelf te raden gegaan.

ikzelf krijg namelijk regelmatig grote monden over mij heen van klanten die uitijndelijk gewoon niet hebben gekeken of zelf iets hebben gedaan dat niet klopt.

ja ik werk voor upc. en enkele jaren geleden was het erg slecht maar weet wel dat het geen dat wij bieden, gegarandeerd is. internet 24 mbps?
gegarandeerd.
kpn? tot 24 mbps. hoe verder van dat grijze kastje hoe beroerder het signaal.
vaak dus ook maar 3 mbps of iets meer.
telfort e.d hetzelfde verhaal. maar natuurlijk zij zijn goedkoper..

bieden zij u digitale tv met opname mogelijkheid en kans om films thuis te bestellen… nee!! wel krijg je de porno er gratis bij. maar dat is niet echt interessant denk ik zo.

al met al wil ik zeggen dat het wijzen naar providers in dit geval upc niet gaat werkennn want hoe harder u schreeuwt en aangeeft dat het niet klopt hoe minder wij kunnen doen.
als u nu ook niet alles beter zou weten maar ook eens luisterd dan zou dat een hele lange wachtrij schelen.

dank jullie wel.
patrick

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Patrick UPC,

Oei, jij hebt het écht zwaar daar bij die helpdesk zeg. Ik ben blij dat je hier even je hart hebt kunnen luchten. Kom gerust vaker langs, als je wilt mag je me ook wat anekdotes mailen over die domme klanten die het beter weten dan de helpdesk. Dan plaats ik die ook. Geen probleem.

p.s. ik schreeuw in de regel nooit aan een telefoon, ook niet tegen helpdesk medewerkers van UPC.