Twintig!

Dutch Bloggies - Klik voor grotere versie Zoveel weblogs staan er in de categorie Onderwijs van de Dutch Bloggies Longlist: 20 stuks. Kunnen ze in ieder geval niet mopperen dat er te weinig aanmeldingen voor waren. Er blijkt toch al voldoende te mopperen en te zeuren over de Dutch Bloggies.

Er staan een aantal voor mij nog onbekende blogs in de lijst zoals bijvoorbeeld soggen en voxlog. Maar ik mis er ook wel, zoals bijvoorbeeld Duimdog, Wilfred Rubens: technology enhanced learning en Moqub’s bibliotheek van dingen.
Als ik me niet vergis (maar bij gebrek aan bevestigingsmail van een nominatie werd het snel onoverzichtelijk) heb ik die drie in ieder geval ook genomineerd.

Hoe dan ook, er kan maar één winnaar zijn en aangezien ik toch geen invloed kan uitoefenen op de uitslag (zit niet in de jury) wil ik wel voorspellen dat dat wordt:
Digitaal Inlichtingenwerk Zeeuwse Bibliotheek 8)

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
14 jaren geleden

Ha Pierre,

Ik ga zeker niet zeuren en waardeer je woorden zeer maar ik reageerde ook al bij Willem en op de site van de DB: ik hoor natuurlijk niet in de rubriek Onderwijs.

Het zal te maken hebben met de nominering etc. Op Bright las ik net dat een paar van de bekendste blogs niet meedoen.

Winst verdien ik in ieder geval niet in de bestaande rubrieken! Maar het is wel leuk dat de zb-url opduikt vind ik :-)
Groetjes,

Edwin

duimdog
14 jaren geleden

Aardig dat je aan me gedacht hebt, maar je kunt ‘duimdog’ redelijkerwijs geen edublog meer noemen. Ik schrijf af en toe wel eens een post over dat onderwerp, maar de overgrote meerderheid van de posts is toch meer persoonlijk van aard.

Ik hoef ook niet zo nodig heel veel lezers te hebben. Mijn blog fungeert primair als persoonlijk archief. Als ik zo af en toe iets opschrijf waar anderen ook wat aan hebben dan is dat mooi meegenomen!

moqub
14 jaren geleden

Pierre,

waaaat llliiieeeeeffff dat je aan me hebt gedacht – maakt mijn hele dag goed. Nu dat ik jouw podcast zo moet missen.

Moqub

Willem
14 jaren geleden

Heerlijk, die bescheidenheid! Jij noemt Edwin, Edwin noemt mij en ik nomineer natuurlijk jou. Tenslotte heb jij me destijds geïnspireerd om te gaan bloggen en ben je mijn grote voorbeeld!
Dit zouden ze nou in die autoblaadjes ook moeten doen. In een groot artikel over de Volkswagen Passat zegt de productmanager bijvoorbeeld: Kijk vooral ook naar de Opel, dat is een geweldige auto! En in een advertentie van Opel: Heeft u al in een Toyota gereden?
Zo maken we het die jury niet makkelijk :-)

Edwin
14 jaren geleden

lol

Pierre
14 jaren geleden

Ik moet toegeven dat ik de term "edublogger" ook altijd heel ruim genomen heb (= "een blog interessant voor iemand die in het onderwijs actief is" ? ;-)) en dus niet zo wakker lig van de vraag of Edwin in deze categorie "hoort". Ik vind er heel regelmatig blogposts die voor mij heel relevant zijn, dus vandaar die #1 plek.

Overigens, zo bescheiden ben ik nou ook weer niet hoor. Ik wil best de tweede plek achter Edwin claimen hoor, heb ik geen probleem mee! ;-p

Ik neem overigens niet aan dat de jury zich echt door dit soort discussies laat beïnvloeden. We zullen zien wie gelijk krijgt.