Twintig!

 Gepubliceerd door om 19:16  Edubloggers
feb 182008
 

Dutch Bloggies - Klik voor grotere versie Zoveel weblogs staan er in de categorie Onderwijs van de Dutch Bloggies Longlist: 20 stuks. Kunnen ze in ieder geval niet mopperen dat er te weinig aanmeldingen voor waren. Er blijkt toch al voldoende te mopperen en te zeuren over de Dutch Bloggies.

Er staan een aantal voor mij nog onbekende blogs in de lijst zoals bijvoorbeeld soggen en voxlog. Maar ik mis er ook wel, zoals bijvoorbeeld Duimdog, Wilfred Rubens: technology enhanced learning en Moqub’s bibliotheek van dingen.
Als ik me niet vergis (maar bij gebrek aan bevestigingsmail van een nominatie werd het snel onoverzichtelijk) heb ik die drie in ieder geval ook genomineerd.

Hoe dan ook, er kan maar één winnaar zijn en aangezien ik toch geen invloed kan uitoefenen op de uitslag (zit niet in de jury) wil ik wel voorspellen dat dat wordt:
Digitaal Inlichtingenwerk Zeeuwse Bibliotheek 8)

feb 182008
 
Marmitek Invisible Control

In onze woonkamer staat de TV op een grenen kast. Op zich niet bijzonder. Ook niet bijzonder (nou ja, niet verrassend) is dat in die kast inmiddels een verzameling apparaten staat. Zo staat er een UPC digital ontvanger, een bijna afgeschreven VHS + DVD combo, een Slingbox Solo en een Freecom Network Mediaplayer 350 (hierover vertel ik je nog wel een andere keer) een losse DivX speler en een netwerk switch.
Het punt is dat die apparaten bij elkaar de nodige warmte produceren (dus kastdeur open), op de Slingbox na allemaal een afstandsbediening hebben (dus kastdeur open) en dat het bij elkaar een bonte verzameling apparaten en kabels is die je liever niet in het zicht hebt (dus kastdeur dicht).

Het oplossen van het warmte probleem was redelijk eenvoudig: een tweetal sleuven in de achterkant van de kast (hardboard) losten dat op.
Het kunnen bedienen van de apparaten met de kastdeur dicht ging niet zomaar omdat het infrarood licht van de afstandsbediening nou eenmaal niet door een grenen deurtje heen gaat, daar was wat anders voor nodig. Lees verder….