Long Beach – donderdag

Los Angeles

De dag moet nog beginnen (7:40 uur), maar omdat ik vanochtend extra vroeg wakker werd (ik geloof dat de buren al weg gingen) heb ik er al een paar uur opzitten.
Alweer de laatste dag, dus zo meteen eerst even uitchecken voordat ik nog een ochtend deelneem aan de vergaderingen van de K-12/Schools Enhancements for Common Cartridge Project Group. Het is een groep die parallel werkt aan de Common Cartridge projecgroep.

Common Cartridge is een poging om contentleveranciers (uitgevers) en softwareleveranciers bij elkaar te brengen en op basis van een aantal reeds bestaande afspraken te komen tot een subset die voldoende is om lesmateriaal uit te wisselen én ook echt ondersteund wordt door de verschillende omgevingen. Een beetje vergelijkbaar dus met wat ADL SCORM al bereikt heeft, maar dan met een net andere insteek. Waar de Common Cartridge projectgroep zich voornamelijk richt op het hoger onderwijs kijkt de K-12/Schools groep naar hun specifieke wensen en eisen.

Saillant detail is dat de Common Cartridge werkgroep indertijd gekozen heeft om voor hun 1.0 versie uit te gaan van versie 1.2 van QTI terwijl de K-12/Schools groep heel vastberaden is om de nieuwe versie van QTI 2.1 te gebruiken.
Aangezien de mensen die vanuit de verschillende hierbij betrokken instellingen in die werkgroep participeren uiteraard niet de detail van QTI kennen (hoeven te kennen) is het handig om daar vandaag bij te kunnen zijn.
Ze zijn bezig met het formuleren van use cases rond toetsen en willen nu weten in hoeverre ze met de huidige QTI versie dan uit de voeten kunnen.

Als je overigens wilt zien hoe een Common Cartridge pakket eruit ziet, dan kun je terecht bij de britse Open Universiteit. Die hebben op hun Open Learn website een toenemend aantal modulen online staan die o.a. zowel als Moodle archief, als IMS contentpackage en als IMS Common Cartridge bestand te downloaden zijn.

Tot slot de bonusvraag op deze Valentijnsdag: in welke romantische film komt het huis op de foto bij dit bericht voor? :-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
John van Dongen
13 jaren geleden

Ben je al een beetje bruin? Of doe je daar niet aan?

Pierre
13 jaren geleden

LOL, grappig hoe iedereen (waarschijnlijk door dat "Beach") meteen aan vakantie denkt. Nee, niet alleen is het inderdaad niet mijn ding om aan het strand te gaan liggen bakken, maar daarnaast is het simpelweg zo dat met uitzondering van de dag vrij die ik op zondag had, de rest van de week gewoon werken is/was.
Dat betekent vroeg op (meestal rond een uur of 5), dan mails vanuit Nederland wegwerken (jullie hadden op dat moment namelijk altijd al een halve werkdag achter de rug), naar het gebouw waar het overleg was, daar overleg van 9:00 – 17:00 uur, zorgen dat ik wat avondeten binnen kreeg en tegen de tijd dat het een uur of 9 ’s avonds was, was het meestal mooi genoeg geweest.