Long Beach – donderdag

 Gepubliceerd door om 16:47  SURF
feb 142008
 
Los Angeles

De dag moet nog beginnen (7:40 uur), maar omdat ik vanochtend extra vroeg wakker werd (ik geloof dat de buren al weg gingen) heb ik er al een paar uur opzitten.
Alweer de laatste dag, dus zo meteen eerst even uitchecken voordat ik nog een ochtend deelneem aan de vergaderingen van de K-12/Schools Enhancements for Common Cartridge Project Group. Het is een groep die parallel werkt aan de Common Cartridge projecgroep.

Common Cartridge is een poging om contentleveranciers (uitgevers) en softwareleveranciers bij elkaar te brengen en op basis van een aantal reeds bestaande afspraken te komen tot een subset die voldoende is om lesmateriaal uit te wisselen én ook echt ondersteund wordt door de verschillende omgevingen. Een beetje vergelijkbaar dus met wat ADL SCORM al bereikt heeft, maar dan met een net andere insteek. Lees verder….

Long Beach – woensdag

 Gepubliceerd door om 01:24  SURF
feb 142008
 
Long Beach

Vandaag een lange dag met updates van de verschillende projectgroepen die binnen IMS bezig zijn. Dat zijn er een tiental, dus best een lange zit.

Gemeenschappelijke uitdaging is het er voor zorgen dat een projectgroep voldoende deelnemers heeft en dat er referentie implementaties gemaakt worden van een specificatie zodat bij het beschikbaar komen ervan ook voldoende voorbeelden zijn die laten zien dat zo’n specificatie werkt.

Voor het overige weer de nodige interessante gesprekken in de wandelgangen en tijdens de lunch, weer wat nieuwe contacten gelegd, dus gelukkig niet alleen luisteren en zinvolle dag (die nog niet helemaal voorbij is).

 Reacties uitgeschakeld voor Long Beach – woensdag  Tags: