CES 2008 en BETT

 Gepubliceerd door om 07:38  Leertechnologie
jan 072008
 
CES BETT - Klik voor grotere versie

Dit is een bericht in de categorie “als je het nog niet wist dan interesseert het je waarschijnlijk ook helemaal niets”. Maar het is weer de weer van de CES en de BETT. De CES is de grootste jaarlijkse beurs als het gaat om consumentenelektronica. De BETT (30.000 bezoekers) is in absolute zin een stuk kleiner dan de CES (140.000 bezoekers) maar is op zijn beurt weer het grootste leertechnologie evenement.
Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ik ben er nog nooit geweest maar probeer met name van de CES elk jaar in ieder geval via de stroom berichten die er via RSS binnen komt van sites als Gizmodo, PC World, CNET News.com, PC Magazine en ComputerWorld voorbij komen. Grootste klapper wat nieuws betreft tot nu toe is ongetwijfeld de aankondiging van Warner Bros dat het zich uitsluitend op Blu-ray gaat richten als formaat voor haar High Definition video’s. En dat terwijl de HD DVD supporters tijdens de CES 2008 juist groots reclame wilden maken en duidelijk wilden maken waarom zij het winnend formaat zouden moeten worden.

Bruikbaarste gadget die ik voorbij heb zien komen is deze heel kleine beamer die als hij écht tussen de 200 en 300 dollar gaat kosten niet aan te slepen zal zijn.

Minder praktisch, maar wel heel cool zijn de verschillende robots van WowWee. Je kunt ze ook aan het werk zien in het filmpje dat Vincent Everts maakte tijdens de CES 2008 press preview:

Hoe dan ook, in beide gevallen zijn het de tools, gadgets en vernieuwingen die we het komend jaar in de winkels en in de praktijk zullen kunnen zien. En dat is zo op de eerste werkdag in 2008 wel een bericht waard.

En ik ben benieuwd naar de filmpjes en nieuwsberichten vanaf de BETT!

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.