Twitter Tracken via SMS

Tracking Twitter - Klik voor grotere versie

Een van de belangrijkste problemen bij niet heel erg hardcore Twitter gebruikers is het op de hoogte blijven van de conversaties en berichten die via Twitter verstuurd worden. Immers, we hebben niet (allemaal) de hele dag de tijd om nieuwe replies of tweets te volgen. Volgen van Twitter via RSS is een optie, maar door de ingebouwde vertraging van RSS past dat weer niet helemaal bij het directe karakter van Twitter.

Een mooie en krachtige optie van Twitter is het ontvangen van updates via SMS op je mobiele telefoon. Probleem daarbij is echter dat in zijn standaard setting je van iedereen die je volgt je bij elke tweet die verstuurd wordt een SMS bericht ontvangt. En hoewel het ontvangen van SMS berichten in Nederland geen geld kost is dat niet handig.

In deze screencast laat ik zien hoe je Twitter zo kunt instellen dat je alleen de belangrijkste tweets via SMS ontvangt. Belangrijk zijn in mijn geval dan tweets die aan mij gericht zijn (d.w.z. waarin mijn accountnaam voor komt) of tweets die een of meerdere door mij ingestelde trefwoorden bevat. Van die tweets ontvang ik een SMS bericht op mijn telefoon.

Online:
* via streaming WMV
* via streaming Quicktime
* via Flash Video

Downloaden:
* video WMV-versie (12 minuten en 45 seconden, 22MB) * video Quicktime-versie (12 minuten en 45 seconden, 73,8MB)
[update] Relevant detail (dat ik vergeet te vermelden de screencast) is dat Twitter bij “track” alle tweets van alle twitter gebruikers doorzoekt, dus niet alleen van de mensen die je volgt. Dat is bij een track op je gebruikersnaam niet erg en juist handig.

[Update #2] Inmiddels verstuurd Twitter geen SMS-berichten meer naar Nederland en werkt deze optie niet meer helaas.

0 0 stemmen
Bericht waardering
13 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj
Kaj
14 jaren geleden

Pierre je bent fantastisch!!!!!!!!!!!!

Antoine van Dinter
14 jaren geleden

Hoi Pierre,

Leuke screencast. Ik heb nog 1 leuke Twitter account, waarbij het handig zou zijn om via sms berichten te ontvangen:

http://twitter.com/trein/

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Antoine,

Is die een beetje betrouwbaar dan? (ik bedoel: als er een storing is, wordt die dan ook een beetje snel doorgegeven)
Dan zou hij inderdaad de moeite waard zijn.

Maar in dat geval zou dat er waarschijnlijk eentje zijn waarbij je wél de notifications aan wilt zetten. Helaas kun je namelijk geen ingewikkelde track-opties maken waarbij je bijvoorbeeld aangeeft dat je alleen tweets van een account via SMS wilt ontvangen als er bepaalde trefwoorden (plaatsennamen) in voor komen.

Antoine van Dinter
14 jaren geleden

Kun je niet track Deurne track Eindhoven invoeren?

Als ik kijk naar de huidige melding lijkt me die vrij actueel. Hier vind je de site met RSS feed: http://www.nsvertragingen.nl/

grt.

Antoine

P.S. Weet je hoe ik RSS naar Twitter kan zenden?

Pierre
14 jaren geleden

Ah, dat zijn eigenlijk helemaal geen gekke termen om sowieso te tracken.

Voor RSS -> Twitter zie deze screencast. Daarin gebruik ik http://twitterfeed.com/ . Daar kun je elke willekeurige RSS feed aan koppelen.

Wilfred Rubens
14 jaren geleden

Héél handig. Ik kreeg net wel een smsje van een twitter bijdrage van Dutch Cowboys terwijl ik die niet eens volg!

Antoine van Dinter
14 jaren geleden

Hoi Wilfred,

Ik had het zelfde. Ik voerde track + video in en kreeg allerlei sms-jes van mensen die ik niet kende, maar wel met het woord video in het bericht.

Pierre
14 jaren geleden

Ik heb het even aan het bericht toegevoegd: track werkt inderdaad voor iedereen. Als je daar teveel onzin mee binnen krijgt is het aan te raden alleen een track toe te voegen op je eigen gebruikersnaam of niet al te generieke trefwoorden te tracken.
Ik track o.a. "fontys" en vind het eigenlijk wel handig dat ik zo ook tweets binnen krijg van mensen die ik niet volg, zodra ze iets over mijn werkgever twitteren.

Kaj
Kaj
14 jaren geleden

Mooie en duidelijke screencast. Als ik dus alle notificaties uitzet dan krijg ik dus niks meer binnen via Gtalk en kan ik alleen de berichten bekijken van de mensen die ik volg bij twitter. Klopt mijn redenatie?
Maar ik zou een ander account kunnen aanmaken en daarvoor een track kunnen instellen met mijn gebruikers naam en dan hoef ik met mijn officiële eigen account niks te doen.

Pierre
14 jaren geleden

Ja, je zou een apart account kunnen aanmaken alleen voor het tracken en inderdaad, als je de notificaties uit zet zoals ik in de screencast laat zien krijg je ze ook niet meer binnen via Gtalk.

Kaj
Kaj
14 jaren geleden

Kan ik dan concluderen dat je alleen posts naar jezelf bekijkt en fontys?

Pierre
14 jaren geleden

Nee, ik gebruik track voor die tweets die ik ook als SMS wil ontvangen. Voor de overige tweets gebruik ik ofwel gewoon de Twitter website, ik heb een tijd Twitku gebruikt, en heb anders Snitter aan staan (die bevalt overigens nog niet echt heel goed, hou me nog aanbevolen voor een goede Windows client).

Kaj
Kaj
14 jaren geleden

Ik heb alles uitgezet en track op mijn eigen naam. Via een ander account was niet handig omdat een mobielnummer niet 2x wordt geaccepteerd.
En gebruik nu Twitteroo. Ik weet nog niet of het goed werkt maar lijkt wel aardig.