Google Presentations nu eenvoudiger te embedden


Google Docs heeft de mogelijkheid om Google Presentations in webpagina’s en blogposts op te nemen verbeterd en een aantal andere nieuwe features toegevoegd (getipt door Techcrunch).

Het is een stap in de juiste richting, maar zolang ik mijn presentaties in eerste instantie nog steeds met PowerPoint maak is de importfunctionaliteit van tools als Google Presentations en Slideshare een heel belangrijk feature.
En daar doet Slideshare het bij moeilijke dia’s toch net nog wat beter dan Google. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar dia 24 van deze presentatie in Slideshare en de versie in Google Presentations (hier kan ik niet direct linken naar de juiste dia).
Je zult sowieso al een duidelijk verschil in tijd voor het laden van een pagina merken omdat bij Google Presentations alle delen van de presentatie als losse delen geladen worden (de afbeeldingen op een dia, de achtergrond etc).
Dat is vooral een nadeel als het gaat om dia’s met veel foto’s die ook nog eens over elkaar heen liggen.

Het is eigenlijk natuurlijk ook wel een beetje appels met peren vergelijken. Google Presentations streeft er naar een complete vervanger te worden van de toolset die je nodig hebt om presentaties te maken terwijl Slideshare slechts het online zetten ervan wil regelen.
Maar dat is natuurlijk wel ook een relevante overweging bij de vraag welke van de twee je wilt/gaat gebruiken.