jan 052008
 


Google Docs heeft de mogelijkheid om Google Presentations in webpagina’s en blogposts op te nemen verbeterd en een aantal andere nieuwe features toegevoegd (getipt door Techcrunch).

Het is een stap in de juiste richting, maar zolang ik mijn presentaties in eerste instantie nog steeds met PowerPoint maak is de importfunctionaliteit van tools als Google Presentations en Slideshare een heel belangrijk feature.
En daar doet Slideshare het bij moeilijke dia’s toch net nog wat beter dan Google. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar dia 24 van deze presentatie in Slideshare en de versie in Google Presentations (hier kan ik niet direct linken naar de juiste dia). Lees verder….

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Google Presentations nu eenvoudiger te embedden  Tags:

Virtual Worlds Symposium

 Gepubliceerd door om 07:20  Agenda
jan 052008
 
Virtual Worlds - Klik voor grotere versie

Via de mail werd ik door Tom Kronenburg getipt over het Virtual Worlds Symposium dat op 8 februari a.s. plaats zal vinden bij de Hogeschool Utrecht.
Er staat nog niet zo heel veel online over de agenda. Ik ben er als alles volgens planning gaat die week niet, dus ik zal er sowieso niet bij zijn, maar meer informatie is te krijgen bij de organisatie.

Deel dit bericht:

Moblogging via Flickr en Twitter

 Gepubliceerd door om 07:03  Screencast
jan 052008
 
Foto via GPRS naar Flickr en Twitter - Klik voor grotere versie

Hoewel de pocket PC die ik heb al niet meer de jongste is en sowieso niet een echt goed ingebouwd fototoestel heeft, is het op sommige momenten de handigste en snelste manier om een foto van de plek waar ik ben online te krijgen.
Dat doe ik via de GPRS verbinding van het toestel, waardoor ik de foto als mailbericht kan versturen naar Flickr. Van daaruit wordt de foto dan automatisch ook als Tweet doorgeplaatst naar Twitter.


De bijbehorende handelingen zijn heel simpel, maar juist daarom toch wel handig om even te laten zien:
Online:
* via streaming WMV
* via streaming Quicktime
* Flash Video

Download:
* video WMV-versie (13 minuten en 12 seconden, 16,6MB) * video Quicktime-versie (13 minuten en 12 seconden, 55,5MB)
Overigens: ik vergeet in de screencast te vertellen dat Flickr je twee e-mailadressen geeft. Het ene, dat ik in de screencast gebruik, stuurt de foto naar Flickr en Twitter. Het andere, dat ik niet eens noem, stuurt de foto naar Flickr en Twitter én maakt hier een blogpost aan met de foto en de omschrijving van de foto.

Links
* Twitterfeed
* Alternatief (zie hieronder in de reacties) TwitterGram

Deel dit bericht: