Moblogging via Flickr en Twitter

Foto via GPRS naar Flickr en Twitter - Klik voor grotere versie

Hoewel de pocket PC die ik heb al niet meer de jongste is en sowieso niet een echt goed ingebouwd fototoestel heeft, is het op sommige momenten de handigste en snelste manier om een foto van de plek waar ik ben online te krijgen.
Dat doe ik via de GPRS verbinding van het toestel, waardoor ik de foto als mailbericht kan versturen naar Flickr. Van daaruit wordt de foto dan automatisch ook als Tweet doorgeplaatst naar Twitter.


De bijbehorende handelingen zijn heel simpel, maar juist daarom toch wel handig om even te laten zien:
Online:
* via streaming WMV
* via streaming Quicktime
* Flash Video

Download:
* video WMV-versie (13 minuten en 12 seconden, 16,6MB) * video Quicktime-versie (13 minuten en 12 seconden, 55,5MB)
Overigens: ik vergeet in de screencast te vertellen dat Flickr je twee e-mailadressen geeft. Het ene, dat ik in de screencast gebruik, stuurt de foto naar Flickr en Twitter. Het andere, dat ik niet eens noem, stuurt de foto naar Flickr en Twitter én maakt hier een blogpost aan met de foto en de omschrijving van de foto.

Links
* Twitterfeed
* Alternatief (zie hieronder in de reacties) TwitterGram

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj
Kaj
14 jaren geleden

Ik zie het bericht net. Bedankt dat je het hebt gemaakt. Ik zal de screencast ook gaan bekijken. Ik heb sinds kort een abonnement bij de telefoon, maar geen internet erbij. Dus dan is via gprs wel handig om zaken te versturen. Want dan gebeurt het via MMS, als ik het goed heb begrepen.

Pierre
14 jaren geleden

MMS heb ik nog nooit gebruikt. Dus ik heb geen idee hoe dat precies werkt. Van wat op deze pagina beschreven wordt begrijp ik dat je een MMS bericht naar een e-mail adres kunt sturen, dus zou het ook met Flickr moeten werken. Op deze pagina staat dat KPN een omvangsbeperking heeft van 300kB per MMS bericht.

Willem
14 jaren geleden

Hallo Pierre,
Wat goed dat je deze stappen weer zo helder uitlegt en met ons deelt. Ook heel origineel vind ik het begin van je filmpje met de video tussen het stappenplan!
Het kan echter nog simpeler:
Daarbij moet je gebruik maken van http://www.twittergram.com/flickrtotw
In dat geval hoef je geen RSS feed te configureren bij Flickr. Twittergram kijkt namelijk gewoon (iedere 10 minuten!) naar een bepaalde tag op je Flickr account en stuurt alles door naar Twitter! Dat scheelt dus een stap…

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Willem,

Ah ja, natuurlijk. Heb je helemaal gelijk in. De reden waarom ik het op deze manier deed was dat ook voor Gabcast en andere RSS-feeds werkt. Maar voor uitsluitend Flickr is Twittergram inderdaad sneller en handiger. Overigens begrijp ik uit de toelichting dat ook Twittergram RSS gebruikt, maar ze controleren de feed vaker en je hoeft niet zelf de syntax van die RSS-feed gefilterd op tag te gebruiken.

Willem
14 jaren geleden

Betekent dat nu een nieuwe screencast? Ik bedoelde je niet aan het werk te zetten hoor! :-)
Ben wel benieuwd naar de combinatie Gabcast-Flickr.
Gabcast is toch voor geluidsberichten en niet voor foto’s?

Pierre
14 jaren geleden

Hmm, nee, denk niet dat ik er helemaal een nieuwe screencast voor ga opnemen, dat wat ik uitleg werkt, het alternatief werkt nog wat beter.

Wat ik bedoelde over Gabcast was dat ik Twitterfeed ook zo ingesteld heb dat het de RSS-feed van Gabcast in de gaten houdt. Als ik nu een audiobericht naar Gabcast verstuur, dan zorgt Twitterfeed er automatisch voor dat ook daar een tweet van gemaakt wordt. Heeft dus niets met Flickr te maken.
Dat is dus ook het voordeel van Twitterfeed: je kunt elke willekeurige RSS-feed toevoegen waarvan je wilt dat de berichten die daar verschijnen als tweets gepost worden. Kan dus ook de RSS-feed van je Dailymotion videofeed zijn of zo.

Pierre
14 jaren geleden

Een eerste test met TwitterGram zorgde niet voor het sneller op Twitter krijgen van mijn foto. Ik schakel dus mooi weer terug naar de werkwijze zoals ik hem in de screencast uitleg.