Nu nog sneller!

 Gepubliceerd door om 12:07  Algemeen
jan 062008
 
Nu nog sneller!

Deze foto staat als het goed is nu nog eerder op Twitter dankzij TwitterGram

[update] Oeps, ik had gisteren na het opnemen van deze screencast de e-mailadressen die Flickr me geeft voor het posten van foto’s via de mail aangepast, maar daarbij had ik in mijn Qtek het adres voor uploaden naar Flickr en het adres voor upload naar Flickr + automatisch blogpost omgewisseld.
Deze foto had alleen naar Flickr moeten gaan.

 Reacties uitgeschakeld voor Nu nog sneller!  Tags:

Twitter Tracken via SMS

 Gepubliceerd door om 11:11  Microblogging
jan 062008
 
Tracking Twitter - Klik voor grotere versie

Een van de belangrijkste problemen bij niet heel erg hardcore Twitter gebruikers is het op de hoogte blijven van de conversaties en berichten die via Twitter verstuurd worden. Immers, we hebben niet (allemaal) de hele dag de tijd om nieuwe replies of tweets te volgen. Volgen van Twitter via RSS is een optie, maar door de ingebouwde vertraging van RSS past dat weer niet helemaal bij het directe karakter van Twitter.

Een mooie en krachtige optie van Twitter is het ontvangen van updates via SMS op je mobiele telefoon. Probleem daarbij is echter dat in zijn standaard setting je van iedereen die je volgt je bij elke tweet die verstuurd wordt een SMS bericht ontvangt. En hoewel het ontvangen van SMS berichten in Nederland geen geld kost is dat niet handig.

In deze screencast laat ik zien hoe je Twitter zo kunt instellen dat je alleen de belangrijkste tweets via SMS ontvangt. Belangrijk zijn in mijn geval dan tweets die aan mij gericht zijn (d.w.z. waarin mijn accountnaam voor komt) of tweets die een of meerdere door mij ingestelde trefwoorden bevat. Van die tweets ontvang ik een SMS bericht op mijn telefoon.

Online:
* via streaming WMV
* via streaming Quicktime
* via Flash Video

Downloaden:
* video WMV-versie (12 minuten en 45 seconden, 22MB) * video Quicktime-versie (12 minuten en 45 seconden, 73,8MB)
[update] Relevant detail (dat ik vergeet te vermelden de screencast) is dat Twitter bij “track” alle tweets van alle twitter gebruikers doorzoekt, dus niet alleen van de mensen die je volgt. Dat is bij een track op je gebruikersnaam niet erg en juist handig.

[Update #2] Inmiddels verstuurd Twitter geen SMS-berichten meer naar Nederland en werkt deze optie niet meer helaas.