Mail van Google

 Gepubliceerd door om 08:22  Geocoding
dec 232007
 
Google Map - Klik voor grotere versie

Een week geleden kreeg ik een mailtje van Google. Ze hadden mijn pagina gezien voor het bepalen van coördinaten via het klikken op een Google map. Wauw dacht ik, Google heeft me ontdekt.
Maar helaas bevatte de mail niet alleen een compliment over de pagina. Er werd ook in uitgelegd dat de pagina in zijn huidige vorm een overtreding was van de gewijzigde Terms of Service van Google Maps. Die wijziging had Google moeten doorvoeren naar aanleiding van de contracten met haar kaartleveranciers.
Ik heb een mailtje teruggestuurd met een vraag om wat meer uitleg. Het bleek dat alleen het deel waarbij je een adres invoert en dan de locatie op de kaart kunt vinden blijkbaar niet meer toegestaan was. Dat heb ik dus verwijderd.

Hoewel ik het van de ene kant vervelend vind dat ik die functionaliteit heb moeten weghalen, vond ik de wijze waarop Google dit aangepakt heeft heel netjes. De eerste mail was uiterst correct en vriendelijk. Natuurlijk, er stonden duidelijke woorden in: “we must ask you to take it down before Jan 1, 2008, or we will have to send cease & desist letters and take further action. Due to Google’s contractual obligations to its map data suppliers, Google could suffer substantial damages if we do not enforce the Terms of Service that relate to our map data licensors’ data.” maar het was duidelijk een mail van iemand die de pagina had bekeken, die ook aangaf dat Google een ‘officiële’ versie aan het maken was en vroeg naar eventuele input die ik daar voor had.
Ook op mijn vervolgmail met vragen kwam uitgebreid antwoord.

Netjes. En, nee ik ben niet in de ToS gaan proberen na te zoeken of/waarom dit nou echt niet mocht. Niet alleen heb ik geen zin in zo’n gevecht, ik heb ook geen enkele reden om aan te nemen dat het niet zo zou zijn.

Ondertiteling en Web 2.0 #2

 Gepubliceerd door om 07:57  Onderwijs
dec 232007
 
SRT voor reparatie - Klik voor grotere versie

Ik zei het gisteren al: dit is zo’n project dat eigenlijk nooit echt af is. Naar aanleiding van reacties van Willem en Evert heb ik de lijst met online diensten in de wiki aangepast.
En een ander punt in het schema zat me ook nog niet lekker: het feit dat je het SRT-bestand met ondertiteling dat uit dotSUB komt handmatig zou moeten repareren. Terwijl dat de basis is voor alle andere uitvoer.
Het probleem met het SRT-bestand dat uit dotSUB komt is dat er te weinig nullen worden ingevoerd. Dit:
1
0:0:1,100 –> 0:0:3,000
Welkom bij dit demonstratiefilmpje…

Zou eigenlijk zo moeten uitzien:
1
00:00:01,100 –> 00:00:03,000
Welkom bij dit demonstratiefilmpje…

Anders weigert o.a. Subtitle Workshop een import.

Repareren is eenvoudig, een kwestie van een tweetal reguliere expressies en wat JavaScript. Ik heb een pagina hier online gezet.
Werking is als volgt: download de gewenste ondertiteling van dotSUB. Knip en plak de volledige inhoud in het tekstvak. Klik op “Repair!”. Knip en plak de gerepareerde inhoud in een nieuw bestand.

Het is een gewoon HTML-bestand dat je zelfs vanaf je eigen harde schijf kunt openen in een browser. Als je hem wilt downloaden: dit is de inhoud.

 Reacties uitgeschakeld voor Ondertiteling en Web 2.0 #2  Tags: