KML import bug in Google Maps

 Gepubliceerd door om 06:57  Geocoding
dec 042007
 
KML import - Klik voor grotere versie

Er zit op het moment een kleine, maar vervelende, bug in de import optie van KML-bestanden bij Google Maps.
Een paar dagen geleden legde ik uit hoe je de informatie van een Google Map die door meer mensen bewerkt kan worden kunt opslaan en dan weer kunt importeren in een Google Map die alleen jij kunt bewerken. Zo heb je dan een backup van die kaart voor het geval iemand hem helemaal leeg gooit.

Natuurlijk is die import niet alleen bedoelt voor het maken van backups. Willem Franken wilde een KML bestand dat hij had gemaakt aan de hand van GPS coördinaten importeren en dat lukte niet. Terwijl Google Earth het bestand wél kon openen. Lees verder….

Een goed plan voor de verkeerde reden

 Gepubliceerd door om 06:30  Internet
dec 042007
 
Koffie
“Treinreizigers blijven voorlopig verstoken van de hun al jaren geleden beloofde internetverbinding. De Nederlandse Spoorwegen maakten maandagmiddag bekend dat een samenwerkingsverband met KPN is beëindigd. Beide partijen waren bezig met het realiseren van internet, actuele reisinformatie en infotainment in intercity’s.”

(bron)

Ik ben blij dat ik gisteren niet meteen een post ertegenaan gegooid heb toen ik het bericht over de oproep van PvdA-Kamerlid Diederik Samsom voorbij zag komen. Het is/was namelijk zo’n bericht dat vanzelf een paar extra wendingen kreeg gedurende de dag.
Lees verder….