Zet je presentatie gratis online met authorPOINT

authorPOINT lite - Klik voor grotere versie

In de aflevering van de EduKast van dit weekend verwijs ik naar een interessante online presentatie door Lisa Dawley over onderwijsontwerp in Second Life. Ik zal hier niet nogmaals op de inhoud er van in gaan, daarvoor moet je de EduKast maar beluisteren, maar het gaat om het tool dat zij gebruikte om de presentatie te geven: authorSTREAM. Blijkbaar waren er wat technische problemen geweest met het uploaden van haar presentatie direct naar Adobe Connect en via deze omweg werkte het wel.
Uiteraard ging ik even op zoek naar die site en het blijkt nog een concurrent van Slideshare te zijn.
Apart is dat je via de site ook doorverwezen wordt naar authorPOINT Lite, een gratis tool waarmee je de conversie van Powerpoint bestand naar Flash ook gewoon lokaal op je computer kunt doen. Je kunt de bestanden daarna uploaden naar je eigen site, maar ook alsnog naar authorSTREAM.

Inspreken van de audio doe je rechtstreeks in Powerpoint, dus nog voor het uploaden. De audiokwaliteit daarvan in Powerpoint is standaard niet heel erg goed, daar zul je dus even mee moeten stoeien om te kijken wat goed werkt.
Ik heb een lokaal geconverteerde versie hier online gezet en hem daarna ook op authorSTREAM gezet:

Nadat ik dat gedaan had zag ik overigens dat Willem Karssenberg er al 3 maanden geleden een test neergezet heeft. Ik kon er echter geen post bij hem over vinden, dus geen idee wat zijn eerste indrukken waren.

Zelf vind ik het een aardige aanvulling op de beschikbare tooling. Ik ben nog niet zo kapot van het toevoegen van audio in Powerpoint, dat werkt goed als je hem direct vanachter je computer inspreekt, maar niet als je een live opname wilt koppelen.
Wel is de upload razendsnel en ook hier is de kwaliteit van screenshots veel beter dan bij Slideshare. Vergelijk deze dia maar eens met het resultaat (zonder audio) in authorSTREAM (kan helaas daar nog niet naar een specifieke slide linken).