Aankondiging van downtime

 Gepubliceerd door om 06:43  Algemeen
okt 182007
 
“This Friday, October 19th, 2007 at 10:00PM Pacific time we will be performing emergency maintenance on our core routers. We are going to be upgrading the operating system on one of our core routers in our main facility, and one primary distribution router at our LAX facility. The total downtime shouldn’t be much longer than it takes these to reboot into the newer operating system, and reestablish the links to the outside world. The maintenance window is two hours, though we hope everything from a network standpoint will be completed in 30 minutes.”

(bron)

Concreet betekent dit dat de site hier a.s zaterdagochtend vanaf 7 uur ’s ochtends er waarschijnlijk even uit ligt. Zullen waarschijnlijk niet veel mensen last van hebben.
Ik hoop dat ze hier nu écht het lek boven water hebben want ze hebben me toch een boel problemen daar.

 Reacties uitgeschakeld voor Aankondiging van downtime  Tags:

Weblog Onderwijsdagen 2007 van start

 Gepubliceerd door om 06:37  SURF
okt 182007
 
OWD2007 - Klik voor grotere versie

Ook dit jaar SURFfoundation naar de verschillende mmogelijkheden om de Onderwijsdagen online te ondersteunen en aan te vullen. Een van de hulpmiddelen daarbij is ook dit jaar weer een Weblog voor de Onderwijsdagen. Gerard Dümmer, docent ICT op de Hogeschool Domstad is daar net als vorig jaar de trekker van. Hij heeft er inmiddels een aantal berichten ter voorbereiding staan, heeft een groep voor foto’s aangemaakt bij Flickr en eentje voor video’s bij YouTube. Gerard is daarnaast aan het experimenteren met Gabcast en Operator 11.
Techniek
Het weblog is dit keer gerealiseerd met behulp van de blogvoorziening die standaard onderdeel is van SURFgroepen. Alle studenten en docenten van bij SURFnet aangesloten instellingen kunnen dit dus zelf ook opzetten en starten.
Het weblog heeft (uiteraard) een RSS-feed, dus er is niets meer wat je tegen houdt om op de hoogte te blijven.

Zelf bloggen?
Ter afsluiting nog (omdat ik die vraag anders gegarandeerd krijg via de reactie): Wil je tijdens de Onderwijsdagen bloggen, foto’s of filmpjes online zetten? Dan kan dat natuurlijk.
In de hele jaarbeurs van Utrecht is draadloos netwerk beschikbaar. Maar dit is niet gratis, dat loopt via hotspots van KPN. Dat is een gegeven, kan SURF niets aan veranderen.
Echter, in de informatiemarkt op de begane grond is wél gratis draadloos internet én zijn ook dit jaar weer computers beschikbaar waar je je mail kunt checken etc.

Enne, aanmelden voor de SURF Onderwijsdagen kan natuurlijk ook nog steeds.

 Reacties uitgeschakeld voor Weblog Onderwijsdagen 2007 van start  Tags:

Stephen Downes komt eten!

 Gepubliceerd door om 06:18  Edubloggers
okt 182007
 

Het Edublog diner op maandagavond 12 november (je kunt je nog steeds aanmelden via de wiki!) was natuurlijk al een internationale aangelegenheid vanwege de komst van Cindy De Smet (Smetty), maar met de komst van Stephen Downes en Teemu Arina neemt het internationale aandeel een stuk toe.

Los daarvan is een etentje met Wilfred Rubens, Willem Karssenberg (onder voorbehoud), Gerard Dümmer, Polle de Maagt, Liesbeth Mantel (Moqub), Willem van Valkenburg en Sybilla Poortman op zichzelf natuurlijk al genoeg reden om een avond eerder in Utrecht te zijn. :-)