Weblog Onderwijsdagen 2007 van start

OWD2007 - Klik voor grotere versie

Ook dit jaar SURFfoundation naar de verschillende mmogelijkheden om de Onderwijsdagen online te ondersteunen en aan te vullen. Een van de hulpmiddelen daarbij is ook dit jaar weer een Weblog voor de Onderwijsdagen. Gerard Dümmer, docent ICT op de Hogeschool Domstad is daar net als vorig jaar de trekker van. Hij heeft er inmiddels een aantal berichten ter voorbereiding staan, heeft een groep voor foto’s aangemaakt bij Flickr en eentje voor video’s bij YouTube. Gerard is daarnaast aan het experimenteren met Gabcast en Operator 11.
Techniek
Het weblog is dit keer gerealiseerd met behulp van de blogvoorziening die standaard onderdeel is van SURFgroepen. Alle studenten en docenten van bij SURFnet aangesloten instellingen kunnen dit dus zelf ook opzetten en starten.
Het weblog heeft (uiteraard) een RSS-feed, dus er is niets meer wat je tegen houdt om op de hoogte te blijven.

Zelf bloggen?
Ter afsluiting nog (omdat ik die vraag anders gegarandeerd krijg via de reactie): Wil je tijdens de Onderwijsdagen bloggen, foto’s of filmpjes online zetten? Dan kan dat natuurlijk.
In de hele jaarbeurs van Utrecht is draadloos netwerk beschikbaar. Maar dit is niet gratis, dat loopt via hotspots van KPN. Dat is een gegeven, kan SURF niets aan veranderen.
Echter, in de informatiemarkt op de begane grond is wél gratis draadloos internet én zijn ook dit jaar weer computers beschikbaar waar je je mail kunt checken etc.

Enne, aanmelden voor de SURF Onderwijsdagen kan natuurlijk ook nog steeds.