okt 152007
 

Als je een interessante website hebt op het gebied van onderwijs, daar ook nog eens verwijst naar dingen die hier voor komen, dan maak ik daar natuurlijk graag melding van:

“Sinds iets meer dan een jaar geven we als sectie Frans van Levende Talen ook een nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief komen behalve een aantal zaken die te maken hebben met de Franse taal ook zaken aan de orde op het gebied van ICT. Het laatste exemplaar van deze nieuwsbrief vind je hier.
In deze nieuwsbrief een aantal RSS-feeds verwerkt, zodat leden op de hoogte blijven van de nieuwste leermiddelen in de leermiddelendatabase van digischool, maar ook de laatste items van het forum zijn op deze manier zichtbaar. Ook is het mogelijk om je op woordenlijsten van b.v. leerlingen te abonneren d.m.v. RSS.

Via deze feed kun je ook oudere exemplaren nog eens inzien.”

Als ik vroeger docenten Frans had gehad die ICT vaardig waren had ik de taal vast een stuk gemakkelijker gevonden. ;-)

okt 152007
 
“Vanaf woensdag a.s. staat dit weblog een weeklang in het teken van ‘De Vijf Vragen’! Diverse prominenten met uiteenlopende specialisaties zullen tijdens deze themaweek hun visie geven op het hedendaagse beroepsonderwijs.
Kortom, reden genoeg om dagelijks een bezoekje aan dit weblog te brengen!”

(bron)

Ik ben benieuwd wie er allemaal voorbij komen! ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Prominenten bij Paragin E-learning Blog  Tags:

Fontys 3Luikdag

 Gepubliceerd door om 20:13  Onderwijs
okt 152007
 
Uitnodiging - Klik voor grotere versie

Morgen is de Fontys 3Luikdag. Tijdens die dag komen zo’n 80 voorbeelden aan bod van diensten, producten, faciliteiten binnen Fontys die ingezet kunnen worden voor het verbeteren van het onderwijs binnen instituten. Gericht op zaken die er nu zijn en waar instituten dus meteen mee aan de slag kunnen.
De dag is voor en door Fontys instituten en de inschrijving is al gesloten, maar waar ik het in dit bericht over wilde hebben is de “uitnodiging” die we vorige week kregen. Ik zet uitnodiging tussen haakjes omdat het begon met een mail aan alle mensen die zich al ingeschreven hadden. Die mail zie je hier afgebeeld. Het vervolg van deze door IMDelta uitgevoerde actie was namelijk verrassend en knap uitgevoerd. Lees verder….

okt 152007
 

Aflevering 2 van jaargang 3 van de EduKast staat online en gaat over geld: hoe verdien je geld met je gratis content die je online zet en sta stil bij de vraag of dat ook zou werken voor onderwijscontent.
In deel twee weer een overzicht van het nieuws van de afgelopen week.

Volgende week (21 oktober) is er geen aflevering van de Edukast, dan ben ik er even tussenuit.

Ook deze week is de EduKast overigens gemaakt met Garageband. Dit ondanks de problemen vorige week. En uiteraard gaat er niets mis op het moment dat je wél regelmatig op Command + S drukt.

 Reacties uitgeschakeld voor Aflevering 302 van de EduKast staat online  Tags: