Miami Vice

 Gepubliceerd door om 21:27  Film en Boek
okt 142007
 

Miami Vice Naomie Harris Miami Vice
Jeetje, wat een slechte film. Ik heb er 15 minuten van uitgezeten en toen op de stop knop gedrukt. Jamie Foxx en Colin Farrell overtuigen voor geen meter als Ricardo Tubbs en Sonny Crockett.
Dit was een serie die in de jaren 80 top was, maar als film in deze eeuw een flop is.

okt 142007
 

Twee updates naar aanleiding van de twee berichten van eerder vandaag:

Tip voor je niet favoriete browser
Ik kreeg een mail van Hans van Stam die vertelde dat ik niet persé een batch-bestand hoefde te maken voor het opstarten van Internet Explorer. Hij legde uit dat ik ook gewoon rechtstreeks
“C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe” https://ctm.fontys.nl/clicktomeet/
kon invoeren bij het maken van een snelkoppeling. Snel en simpel, want het werkt inderdaad. Dank je Hans!

Snellere downloads
Ik heb ook bericht terug van Dreamhost naar aanleiding van mijn bericht over de langzame downloads: “There was a throttle the domain set at 10Mb/s. I’ve gone ahead and upped it to 30Mb/s, which will hopefully improve your download speeds. That would allow you the use just about 1/3 of the shared servers total port.”

De download is inderdaad een stuk sneller (snel genoeg). Maar mogelijk begin ik de server van Dreamhost een beetje te ontgroeien. Dat is vervelend, want van die 10 dollar per maand naar een eigen server is simpelweg een te grote financiële stap. We zullen zien.

 Reacties uitgeschakeld voor Snelle Tip voor je niet favoriete browser – dubbele update  Tags:

Langzame downloads

 Gepubliceerd door om 09:12  Algemeen
okt 142007
 

Dreamhost stelt mijn geduld toch wel erg vaak op de proef.
Het zal je niet ontgaan zijn dat de screencasts hier op de site de laatste tijd wel erg langzaam binnen komen.

Neem bijvoorbeeld de screencast over de snelkoppeling naar Click To Meet. Hoewel die maar een paar MB is, houdt de download het afspelen van de screencast niet bij.

Maar als ik die screencast op een ander domein zet, dat notabene op dezelfde server staat: Screencast op edukast.nl, dan gaat de download opeens razendsnel.

Het lijkt er dus wel op alsof ze een maximum downloadsnelheid ingesteld hebben. Maar die zou dan op zo’n 10KB/seconde staan voor gorissen.info, terwijl ik bij edukast.nl zo’n 400KB/seconde haal.
Niet goed dus, afwachten even wat de supporters terug melden. :(

 Reacties uitgeschakeld voor Langzame downloads  Tags:

Tip voor je niet favoriete browser

 Gepubliceerd door om 08:08  Tools
okt 142007
 
CTM

Iedereen heeft zo wel zijn favoriete browser. In mijn geval is dat Firefox. Normaal gesproken geen enkel probleem meer. Steeds meer websites werken probleemloos met meerdere browsers. Maar niet iedereen vind dat nodig. Als ik bijvoorbeeld Click To Meet wil gebruiken, dan zit ik vast aan Internet Explorer.
En nu gaat het er niet om hoe dom dat is van Radvision (het bedrijf achter CTM), het gaat er om dat ik van tijd tot tijd snel naar onze Click To Meet server wil.
Dus wil ik een snelkoppeling op mijn bureaublad hebben waarmee ik daar snel naar toe kan en niet eerst IE opstarten, favorieten kiezen en dan de CTM.
Dat gaat echter niet zomaar. Want een snelkoppeling naar een internet-adres op mijn bureaublad wordt automatisch in Firefox geopend.

Maar na wat zoekwerk vond ik een eenvoudige oplossing. Lees verder….