Nederlandse Publieke Omroepen halen podcasts offline

Radiocast - Klik voor grotere versie

Oei, slecht nieuws op De Standaard Online. De Nederlandse omroepen hebben een groot deel van hun podcasts offline gehaald vanwege een aantal mega-facturen die ze van de NVPI gekregen hebben. Op broadcastmagazine leggen de omroepen uit dat ze de gefactureerde bedragen niet kunnen opbrengen. Op hun eigen website geeft de NVPI aan de ophef over podcastfacturen onterecht te vinden. Pfff. Tis maar goed dat er nog podsafe muziek bestaat.
Dan maar van de positieve kant bekijken en hopen dat dit leidt tot een fatsoenlijke regeling? Tja.
Overigens hadden de omroepen natuurlijk wel even de moeite kunnen nemen om het bericht hierover ook als MP3 bestand beschikbaar te stellen. Nu staat de afspelen knop er wel maar krijg ik zelfs daar niets te horen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen v B
Jeroen v B
14 jaren geleden

Tja persoonlijk vind ik het minimum bedrag van ¤ 135,- per podcast ook wel erg veel geld.
En als de publieke omroepen dit al niet kunnen opbrengen hoe kun je dit dan wel van ammateurs verwachten?
Die fatsoenlijke regeling kunnen we denk ik wel vergeten.

Ik hoop dat de publieke omroepen nu zelf actiever gaan worden in het gebruik van podsafe muziek. Er is een hoop podsafe muziek, maar deze worden door de publieke omroepen nauwelijks gedraaid (althans niet op de tijden dat ik radio luister).

duimdog
14 jaren geleden

Het verbaast me eigenlijk dat er al niet veel eerder heibel over is ontstaan. Voor een aantal (muziek)programma’s staan er al jarenlang podcastprogramma’s online waar volgens mij nog nooit een cent aan rechten over is betaald.