Presentatie op afstand

 Gepubliceerd door om 22:26  Tools
sep 132007
 
Videoconferencing Videoconferencing Videoconferencing Videoconferencing

Vanmiddag heb ik, net als mijn collega Arjan, op uitnodiging van het bestuur van de gebruikersvereniging Natschool tijdens hun overleg een korte presentatie (15 minuten) gegeven.
Op afstand
Op zich niets bijzonders, ware het niet dat zowel Arjan als ik in Eindhoven zaten en de bijeenkomst in Den Bosch was. En dat in deze setup voor ons nieuw.

Aan onze kant gebruikten we onze Polycom, die inmiddels geen beamer meer nodig heeft zoals hier, maar nu op een kar met LCD TV staat.
Anders ook dan vorig jaar is dat onze ICT dienst de voorzieningen zo aangepast heeft dat we die kar overal in het gebouw op elke beschikbare netwerkaansluiting kunnen aansluiten. En dat is zeker geen vanzelfsprekendheid.

Setup
Voor de presentatie maakten we gebruik van mijn laptop. Het VGA-beeld van de presentatie werd door de VSX People+Content module (het grijze kastje op de foto’s hiernaast) geconverteerd naar een videosignaal.
De Tanberg aan de andere kant kon dat signaal echter niet zomaar weergeven (iets om in de gaten te houden), dus liep de verbinding via Click To Meet. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Presentatie op afstand  Tags:
sep 132007
 
Radiocast - Klik voor grotere versie

Oei, slecht nieuws op De Standaard Online. De Nederlandse omroepen hebben een groot deel van hun podcasts offline gehaald vanwege een aantal mega-facturen die ze van de NVPI gekregen hebben. Op broadcastmagazine leggen de omroepen uit dat ze de gefactureerde bedragen niet kunnen opbrengen. Op hun eigen website geeft de NVPI aan de ophef over podcastfacturen onterecht te vinden. Pfff. Tis maar goed dat er nog podsafe muziek bestaat.
Dan maar van de positieve kant bekijken en hopen dat dit leidt tot een fatsoenlijke regeling? Tja.
Overigens hadden de omroepen natuurlijk wel even de moeite kunnen nemen om het bericht hierover ook als MP3 bestand beschikbaar te stellen. Nu staat de afspelen knop er wel maar krijg ik zelfs daar niets te horen.

Een handig script van nu…

 Gepubliceerd door om 07:00  Geocoding
sep 132007
 
Google Maps Lat/Lon - Klik voor grotere versie

In een van de mails die ik kreeg over mijn pagina waarop je met één klik de coördinaten van een locatie kunt opvragen (zie ook dit bericht van gisteren), stond nóg een interessante vraag: “Waarom is deze functionaliteit geen onderdeel van een Google Map Mapplet?
Wat zijn Mapplets?
Mapplets maken het mogelijk om eenvoudig (één druk op een knop) content of functionaliteit toe te voegen aan de kaarten die je kunt maken bij Google Maps.
Zo kun je het NOS-nieuws op je kaart opnemen, Flickr-foto’s, of de toeristische plekjes in Delft. Of allemaal tegelijkertijd als je dat wilt of aangevuld met je eigen markers en informatie.

Afstanden meten met een Mapplet
De schrijver van de mail gebruikte zelf al een mapplet om tochten met de kayak te plannen. Hij gebruikte de ‘Long Distance Measure‘ mapplet, in de screenshot zie je de ‘Hulpprogramma voor afstandsmeting‘ mapplet in actie. Het effect is hetzelfde: zodra je de mapplet toegevoegd hebt aan je verzameling mapplets bij “Mijn kaarten” en aanvinkt (mapplets zijn alleen actief als jij dat wilt) dan kun je door gewoon op de kaart te klikken een route tekenen met zo veel punten als je wilt en de mapplet berekent dan steeds automatisch de afstand van begin tot einde van die route.
Maar daarmee heb je natuurlijk nog niet de functionaliteit zoals je dat op mijn pagina krijgt. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Een handig script van nu…  Tags: