Animoto – maak automatisch een muziekfilm van je foto’s

Wat is het?
Animoto is een online dienst die je in staat stelt snel een videoclip te maken op basis van een aantal foto’s en muziek.

Hoe werkt het?
Je kunt foto’s uploaden, maar ook gewoon verwijzen naar een van de online opties (waaronder Flickr) en als je geen muziek bij de hand hebt dan selecteer je gewoon een van de beschikbare clips.
Daarna doet Animoto de rest en genereert in een paar minuten een filmpje met muziek. Je hebt geen invloed op de overgangen en animaties, maar als het je niet bevalt stuur je het filmpje gewoon weer door de remix heen. Daarbij kun je als je dat wilt foto’s vervangen of de muziek aanpassen. Zo heb ik hier een remix van de eerste CEBIT video gezet waarbij ik de foto’s in een wat andere volgorde gezet heb.

Wat kost het?
Clips van 30 seconden zijn gratis. Voor langere clips betaal je 3 dollar per stuk of 30 dollar per jaar. Ik vind 30 seconden kort, maar ben niet genoeg overtuigd door de site om er 30 dollar voor een jaar aan te besteden.

Hoe lang is dit origineel?
Wat me opvalt is dat het aantal overgangen (uiteraard) beperkt is en ik kan me voorstellen dat als dit aan slaat het leuke van zo’n filmpje snel verloren gaat.
Maar, het is in ieder geval een aardige stap in de richting van het voor ons gewone mensen gemakkelijker maken om leuke clips te maken.

Meer voorbeelden
* Daf Defilé
* Daf Defilé remix

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
TTT
TTT
16 jaren geleden

Idd een leuke dienst, ben benieuwd of het echt aan gaat slaan.