Moodle als One-Click Install bij Dreamhost

Moodle - Klik voor grotere versie

Toegegeven, Dreamhost heeft niet helemaal de uptime die onze gebruikers van hun leeromgeving eisen en verwachten, maar met het toevoegen van Moodle aan hun “One-Click Install” opties is het ongetwijfeld de goedkoopste en eenvoudigste manier om online een Moodle server in te richten.
Het installeren is echt letterlijk een druk op de knop en het mooie is dat updates eveneens via hun One-Click uitgevoerd kunnen worden. Zodra er een nieuwe versie uit komt, zetten zij hem klaar en hoef jij maar op de knop te drukken om een upgrade te laten uitvoeren. Er wordt dan ook een automatische backup van de oude bestanden naar een .old map gemaakt zodat je eenvoudig terug kunt naar de vorige versie als de upgrade niet goed ging.

Zoals ik al zei, ze hebben geen 100% uptime, maar als je het wilt proberen dan kun je mijn promocode PIAIR gebruiken. Dan krijg je $97,- korting bij een jaarcontract en dat kost dan nog maar $22,40 voor het eerste jaar (normaal $119,40). Daarvoor krijg je dan 145,6GB schijfruimte en 1,334TB maandelijkse bandbreedte (ja, dat zijn Gigabytes en Terabytes!).

Ik heb een Moodle installatie aangemaakt ook al heb ik nog geen echte gebruikstoepassing er voor. Testwerk kan ik namelijk ook vanaf USB-schijf doen. Maar hij staat er nu alvast.