DL.TV zonder Patrick nog de moeite waard?

 Gepubliceerd door om 11:49  Media
sep 082007
 
DLTV - Klik voor grotere versie

De zomer is niet alleen op TV de periode vlak voor het nieuwe seizoen, ook online vinden dan regelmatig grote veranderingen plaats. Het ging niet zoals bij Amanda Cogdon en Rocketboom met veel openlijke ruzie gepaard, maar het vertrek van Patrick Norton bij DL.TV kwam als een even grote en onprettige verrassing. Zijn plek werd ingenomen door Roger Chang die het nu moet opnemen tegen Robert Heron (Wauw, die lui hebben allemaal een eigen Wikipedia pagina!).
Maar nu, na een paar afleveringen, het aantal is met het vertrek van Patrick terug gebracht van twee naar één per week, kan ik alleen maar concluderen dat Roger het gat dat Patrick achter gelaten heeft gewoon niet kan opvullen.
Het zit hem niet alleen in de onbeholpen stijl van presenteren (kwestie van ervaring lijkt me), het lijkt er ook op alsof het programma veel langzamer geworden is, minder informatie, meer reclame, kortom minder leuk en interessant.

Patrick zit inmiddels bij Revision3 en het programma Systm. Dat is echter een stuk technischer dan DL.TV was en daarmee geen vervanger, al zit hij inmiddels ook in mijn iTunes verzameling.
Zucht. Het is hopen dat Patrick ook bij Revision3 een ‘digital live’-achtig programma gaat maken, want bij DL.TV haak ik binnenkort definitief af.

Oh, en wat Rocketboom betreft: Dat moet het tegenwoordig wat betreft mijn kijktijd meer en meer opnemen tegen WebbAlert een nieuwkomer op het gebied van kort dagelijks nieuws dat op een prettige manier gebracht wordt.
Dat is dan toch wel weer een voordeel van internet, ik kan een stuk gemakkelijker switchen.

 Reacties uitgeschakeld voor DL.TV zonder Patrick nog de moeite waard?  Tags:

OpenDNS – kun je zonder?

 Gepubliceerd door om 07:30  Internet
sep 082007
 
OpenDNS - Klik voor grotere versie

Gisterenavond lag de internetverbinding er hier thuis opeens uit. De router gaf aan dat er verbinding was, maar het leek te stranden bij de DNS van de provider (InterNLnet). Knudde natuurlijk want een storingspagina hebben ze niet en hun helpdesk is er alleen op werkdagen van 9:00 – 18:00 uur.
Wat is DNS?
DNS of Domain Name Service zorgt voor de vertaling van een internetadres zoals jij en ik dat meestal invoeren in de browser (bijvoorbeeld http://www.gorissen.info/) naar een IP-adres (in dit geval 208.113.135.118 ). Dat IP-adres is als een telefoonnummer, dat heeft je computer nodig om verbinding te kunnen maken.
DNS wordt gebruikt om het voor ons mensen gemakkelijker te maken. Wij kunnen die IP-adressen namelijk slecht onthouden.

En als de DNS stuk is?
Als de DNS het niet doet, dan kun je geen websites bezoeken als je het IP-adres niet zelf weet. En dan nog werken veel websites die samen met andere websites het IP-adres delen niet omdat die verwachten dat je zowel het IP-adres én de naam van de website door geeft (vergelijk het met het willen bereiken van één persoon van een gezin met drie kinderen die je op hun thuistelefoon belt, dan zul je ook zowel het telefoonnummer als de naam van de persoon die je wilt spreken moeten hebben).

Wat is OpenDNS?
OpenDNS is een gratis dienst, je hoeft je er niet eens voor te registreren, waar je gebruik van kunt maken als de DNS van je internetprovider niet goed werkt.
Maar het biedt meer. Lees verder….