Evoca recording voor Skype

 Gepubliceerd door om 22:54  Tools
aug 162007
 
Evoca

Terwijl Skype nog even aan de hartbewaking ligt, een bericht over een test die Willem Karssenberg en ik gisterenavond uitgevoerd hebben met Evoca voor Skype. Evoca is een online dienst voor het opnemen van Skype gesprekken. Zowel Willem als ikzelf hebben ervaring met het opnemen van Skype-gesprekken, hij met Pamela, ikzelf met PowerGramo. Willem wilde kijken of Evoca een vervanging kon zijn voor Pamela.
Hoe werkt het?
De persoon die de opname wil maken heeft een account nodig bij Evoca. Daarna brengt de organisator een audiovergadering tot stand waarbij ook de Evoca gebruiker in Skype wordt uitgenodigd.
Lees verder….

Skype heeft een hartinfarct

 Gepubliceerd door om 17:09  VOIP
aug 162007
 
De hartslag van Skype - Klik voor grotere versie
“Some of you may be having problems logging into Skype. Our engineering team has determined that its a software issue. We expect this to be resolved within 12 to 24 hours. Meanwhile, you can simply leave your Skype client running and as soon as the issue is resolved, you will be logged in. We apologize for the inconvenience.”

(bron)

Als je vandaag Skype probeerde aan te zetten zul je het al gemerkt hebben: geen verbinding. Maar waar ik bij DreamHost uit mijn hoofd de pagina weet te vinden met uitleg en status-informatie, wist ik dat bij Skype niet. Die blijkt hier te vinden te zijn. Het is waarschijnlijk een goed teken als gebruikers die pagina niet vaak zien. En inderdaad, bij Techcrunch zetten ze het af tegen de stabiliteit van Twitter, tja dat is natuurlijk helemaal een wereld van verschil.

 Reacties uitgeschakeld voor Skype heeft een hartinfarct  Tags: ,
aug 162007
 
“Een proefproject van Buma/Stemra samen met Creative Commons Nederland start binnenkort. De details van het proefproject voor flexibel rechtenbeheer worden op 23 augustus in Amsterdam toegelicht.
‘Het gaat om een wereldwijd uniek project. Wij zijn hierin als rechtenorganisatie best vooruitstrevend,’ zegt woordvoerster Noortje de Bakker van Buma/Stemra. De exacte mogelijkheden van de nieuwe site voor het project houdt zij nog voor zich.”

(bron)

Hoe uniek? Ik neem aan dat ze bedoelt dat andere rechtenorganisaties niet het onderscheid maken tussen “je mag niets” en “je mag CC”.
Zo ver ik weet hebben muzikanten in de VS al lang (nou ja, in ieder geval zolang podcasten bestaat) de vrijheid om van hun muziek aan te geven wat wel mag en wat niet mag. Die licenties is waar het Podsafe Music Network door kan bestaan.

Nou ja, we zullen zien. Als dit betekent dat er meer goede muziek beschikbaar kan komen voor gebruik in bijvoorbeeld Podcasts, dan is ook dit een stap in de goede richting.

 Reacties uitgeschakeld voor Buma/Stemra start proef met Creative Commons  Tags: