aug 042007
 

Sinds iets meer dan een week beschikt Slideshare over de mogelijkheid om een audiobestand te koppelen aan presentatiebestanden die je daar toevoegt.
[update] Ik heb de slidecast zelf even verplaatst van de voorpagina naar hier, het maakte het namelijk langzamer bij het openen.

Slideshare, mocht je het nog niet kennen, is een gratis online dienst waarmee je je PowerPoint, OpenOffice of Keynote (via PDF) presentaties kunt uploaden waarna die als Flash-versie beschikbaar gesteld worden. Die Flash-versie kun je dan eenvoudig gebruiken in een webpagina, een blogpost, je leeromgeving etc. Gebruikers kunnen de presentatie dan niet meer bewerken (tenzij je ze de optie geeft hem te downloaden) en hebben voor het bekijken geen Powerpoint nodig.
Met de mogelijkheid om zelf een audiobestand te koppelen aan Slideshare kun je nu een stap verder gaan. Tijd dus om dat zelf eens uit te proberen.

Niet gratis
In september 2005 maakte ik deze presentatie. Het was een van mijn eerste pogingen om PowerPoint-presentaties online te krijgen, de audio was nog niet helemaal optimaal zoals je kunt horen. Die versie van de presentatie, met audio, heb ik gemaakt met Articulate Presenter, een zeker niet gratis programma dat je als onderdeel van PowerPoint installeert en gebruikt.

Wél gratis
Met de komst van Slidecasting voor Slideshare is het nu mogelijk geworden ditzelfde resultaat te bereiken met gratis software.
In deze slidecast laat ik je stap voor stap zien hoe je met OpenOffice, Audacity en Archive.org aan de slag kunt. En het is niet alleen gratis, je kunt het nog op een USB-stick installeren ook en dan altijd bij je hebben.

Gemakkelijk?
Is het heel gemakkelijk? Nou, ja en nee.
Het waren al met al toch nog 11 stappen die ik nodig had om het uit te leggen en dan ga ik niet helemaal in op alle details of dingen die er onderweg mis kunnen gaan.
Het is echter niet moeilijker dan dat het met Articulate Presenter was. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Slidecasting met Slideshare Demo – GRATIS!!  Tags:

Flickr krijgt ook videomogelijkheden

 Gepubliceerd door om 08:01  Tools
aug 042007
 
“In May Flickr cofounder Stewart Butterfield casually mentioned to me that they would be allowing users to upload video “soon” [..]. Yesterday Yahoo Video GM Mike Folgner reconfirmed this: “Yahoo’s Flickr photo-sharing site will also be adding video,” he said”

(bron)

Het zal even afwachten zijn wanneer “soon” is, maar het zal mij niet soon genoeg zijn. Zoals ook in de Techcrunch post staat kom ik ook vaak thuis met en combinatie van foto’s en korte video’s op mijn fototoestel. Die clips wil ik bij de foto’s zetten. Die hoef ik wat mij betreft niet eens helemaal bij te polijsten en te voorzien van muziek etc, het zijn vaak gewoon “bewegende foto’s” van 10 seconden tot een minuut of zo en ze staan nu verloren op mijn harde schijf. Ik hoop dus dat Flickr het idee achter de oorspronkelijke foto site weet te bewaren voor het video gedeelte en niet gaat proberen een tweede YouTube te bouwen.

 Reacties uitgeschakeld voor Flickr krijgt ook videomogelijkheden  Tags: