Twitter via e-mail

“NECC Bloggers’ Café
Location: Level Two, between B209/210 at the World Congress Center.
From what I am told, this under-publicized lounge will have casual seating for 15 , a smart board, and more. It makes sense that this might be a fun place for edubloggers and their friends to relax or gather. In that vein, I’ve created a Twitter account for the cafe which anyone can send a message to by email. When you are in the lounge, you can send an email that you are there, and anyone subscribed to the Twitter feed will receive your notification. If they want to join you, they can do so.”

(bron)

Heb ik weer. Wil ik nog even verwijzen naar het niet helemaal verstandig gebruik van een aardige service, ligt ie net plat.
Nou ja, dan toch maar. Leuk idee, zo’n Bloggers Café. Ik verwacht niet helemaal dat we tijdens de SURF onderwijsdagen in november zoveel bloggers trekken (op die ongeveer 800 deelnemers) dat het de moeite waard is om een lounge te gaan regelen. Als er, zoals bij NECC 2007, 18.000 (!) deelnemers zouden zijn, ja dan lijkt me dat wel handig als ontmoetingsplek.
Wat ik wél grappig vond was de manier van het gebruik van Twitter als een digitaal post-it bord. En met de emailtwitter.com-optie hoeft iemand niet eens een Twitter account te hebben om er gebruik van te maken. Je stuurt gewoon een bericht naar “[email protected]” met als onderwerp “twitter NECCbloggers07 blog” en je kunt een mailbericht van 140 karakters meesturen. Toch vind ik dit niet handig. Want wat ze hier gedaan hebben is een account aanmaken en dan gewoon gebruikersnaam (NECCbloggers07) en wachtwoord (blog) op de website gooien. Op de een of andere manier heb ik daar wat op tegen omdat het oneigenlijk gebruik is. Het maakt je tamelijk gevoelig voor SPAM omdat emailtwitter er niet vanuit gaat dat je “anoniem” gebruik mogelijk maakt en dus ook geen mogelijkheid tot blokkeren van ongewenste mailtjes die op deze manier verstuurd worden biedt. En met 18.000 potentiële verzenders vind ik het onverstandig om er vanuit te gaan dat dat zomaar goed gaat. Zou ik met 800 weer wél aandurven.