The Future of Education Conference – presentaties

George Siemens verwijst naar op zijn weblog naar de presentaties van de sessies die al online staan van de Future of Education Conference.
Dat is het voordeel van een volledig online conferentie: je bevind je achteraf in (bijna) exact dezelfde situatie als de deelnemers, zelfs als je alsnog vragen wilt stellen dan kan dat via het online forum.
De conferentie gebruikt Elluminate en hoewel het jammer is dat ze hier geen video gebruiken (kan wel overigens, maar de twee sessies die ik bekeken heb maakten er geen gebruik van) blijf ik het heel mooie software vinden voor dit soort sessies. Ja, beter dan Breeze. Tijdens de eerste sessie van Vicki Davis en Julie Lindsay wordt ook kort even ingegaan op de verschillende opties die een deelnemer heeft om te reageren zonder dat er audio gebruikt kan worden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
14 jaren geleden

Heb nu diverse elluminate sessies gevolgd.
Prima software vraag me af of er veel alternatieven zijn, maar tegelijkertijd… deze lijkt gewoon OK.

Pierre
14 jaren geleden

Mijn gevoel tot nu toe is dat ze allemaal zo hun eigen gebruikssituatie hebben waarin ze uitblinken. Click To Meet heeft heel goede videovoorzieningen en mogelijkheden om ook roomsystems te koppelen maar is alleen beschikbaar voor XP en heeft slechte faciliteiten voor applicaties delen, Breeze gebruikt Flash, heeft goede mogelijkheden om applicaties te delen en is laagdrempelig, prima voor korte vergadering. Elluminate is beter dan Breeze vind ik bij grote groepen of situaties waarbij je de beurt moet vragen. Als je met Breeze en een groep van groter dan deelnemer of 10 met audio wilt gaan werken dan vraag je om problemen, dat gaat bij Elluminate wel goed omdat het aan en uitschakelen van audio veel beter geregeld is. Maar java gebruiken op een XP machine is ook niet altijd een feest.