jun 072007
 

Het is een bekend probleem, zeker ook bij beginnende Movie Maker gebruikers: welke instellingen moet ik kiezen als ik een filmbestand laat maken?
Een hoger aantal bits per seconde, stereo in plaats van mono, het zijn allemaal zaken die de kwaliteit van het resultaat stevig kunnen beïnvloeden.
Maar als je de geproduceerde WMV naar een site als bijvoorbeeld YouTube gaat uploaden, dan levet een groter bestand niet altijd een betere resultaat in YouTubeop. Op deze pagina kun je een aantal voorbeelden zien van verschillende instellingen.
Conclusie: gebruik voor YouTube een resolutie van 320×240 en een bitrate van 512 Kbps. Daarboven is er in YouTube namelijk nauwelijks nog verbetering merkbaar. Dat komt omdat YouTube FLV (Flash video) bestanden maakt met een resolutie van 320×240 en een bitrate van ongeveer 260 Kbps. Voor audio gebruiken ze MPEG-2 Layer 3 22050Hz 65 kb/s Mono.
Handig om te weten.

jun 072007
 

George Siemens verwijst naar op zijn weblog naar de presentaties van de sessies die al online staan van de Future of Education Conference.
Dat is het voordeel van een volledig online conferentie: je bevind je achteraf in (bijna) exact dezelfde situatie als de deelnemers, zelfs als je alsnog vragen wilt stellen dan kan dat via het online forum.
De conferentie gebruikt Elluminate en hoewel het jammer is dat ze hier geen video gebruiken (kan wel overigens, maar de twee sessies die ik bekeken heb maakten er geen gebruik van) blijf ik het heel mooie software vinden voor dit soort sessies. Ja, beter dan Breeze. Tijdens de eerste sessie van Vicki Davis en Julie Lindsay wordt ook kort even ingegaan op de verschillende opties die een deelnemer heeft om te reageren zonder dat er audio gebruikt kan worden.