Voice In Second Life komt er nu echt aan

“I just got out of testing out the new voice feature in Second Life, and I’m extremely impressed. It’s now only available in the beta area of Second Life, and I can’t wait for Linden Lab to deploy it throughout the entire service, which is due to happen one week from today.
The signal is clean, clear, and high-fidelity, much more so than a standard phone call. It’s like having the person standing next to you. If you’ve used Skype, you expect that quality of service (when it’s working — the problem with Skype and other VoIP services is they tend to be more unreliable than plain old copper-wire phone service).”

(bron)

Op Information Week staat een positieve review van de voice mogelijkheden die binnenkort in Second Life voor iedereen beschikbaar komen. Ik heb het op het bèta grid nog niet uitgeprobeerd, maar ben nog steeds sceptisch. Niet zozeer of het wel zou moeten en of het niet een deel van de RL verschillen tussen mensen terug gaat brengen in SL. Natuurlijk, als Engels niet je moedertaal is, dan heb je een groter nadeel bij een spraak conversatie dan met tekst (daar kun je langer nadenken over individuele woorden en zinsconstructies). En als je doof bent, heb je eveneens niets aan de audio-opties. Grappig vond ik overigens dat de reviewer ook aangaf te vinden dat audio en avatar ook bij elkaar moesten horen, een avatar in de vorm van een draak zou “drakerig” moeten klinken en dat is met audio natuurlijk meestal niet zo.
Nee, mijn probleem ligt hem meer op het technisch vlak. Ik was positief verrast dat de reviewer de kwaliteit heel goed vond (ok, bèta grid, niet zo heel veel gebruikers) want ik was en ben niet zo heel optimistisch over de mate waarin Linden Labs in staat is meteen audiofaciliteiten van hoge kwaliteit toe te voegen. En zeker voor grote groepen. Ik bedoel, hoeveel programma’s ken jij die audiogesprekken tussen 10 of meer personen mogelijk maken? En met hoeveel daarvan heb je zelf ervaring en werkte het meteen / altijd bij alle deelnemers?
Wat mij betreft een kwestie van eerst horen, dan geloven.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick de Vos
Patrick de Vos
14 jaren geleden

Klinkt interessant in ieder geval.

Met Teamspeak http://www.goteamspeak.com/ ] heb ik ervaring met communicatie tussen zo’n 20-30 personen tijdens een game. Dit was zo’n 5 jaar geleden overigens. Ik kan me voorstellen dat het ondertussen wat verbeterd is.

Teamspeak werd toen erg veel gebruikt tijdens online gaming. Nu nog wel volgens mij.

Gr. Patrick