Podcasting groeimarkt? #2

 Gepubliceerd door om 20:29  Edupodcast
mei 222007
 

Er mag dan in Nederland nog niet zo heel veel groei in zitten (zie ook het bericht van vanochtend), uit België komen gelukkig wel positieve geluiden:

“De deelnemers gisteren waren ook bijzonder gemotiveerd. Het was al mijn derde workshop podcasten op de ICT-praktijkdagen (2 per jaar), maar dit keer leek iedereen al min of meer te weten wat men er na de sessie met zou doen. Ik denk niet dat er veel ‘echte podcasts’ uit zullen ontstaan, daarmee bedoel ik met een RSS feed. Er was wel een duidelijke interesse om audio, video en screencasts te gebruiken binnen de elektonische leeromgeving (ELO).
Als leerkrachten meer audio, video en screencasts gaan gebruiken, dan is het toevoegen van een RSS-feed binnen de ELO maar een kleine stap meer. Uiteindelijk vind ik dat ook niet het belangrijkste. Het is wel een goeie stap naar een ander gebruik van de ELO, naar een andere manier van lesgeven zeg maar (niet alleen meer de traditionele hoorcolleges, maar een stap richting digitaal leren).”

(bron)

Dat zijn al heel andere geluiden dan een maand of twee geleden. :-)
Hoe zit dat in Nederland eigenlijk? Ik zie geen podcast-workshops (meer) voorbij komen. Die waren er een jaar geleden wel zo heel af en toe. Is het hier in Nederland toch gewoon een hype gebleken waar we aan voorbij gaan en meteen doorschieten naar de video? (een enkele rare uitzonderling daargelaten natuurlijk)

Podcasting groeimarkt?

 Gepubliceerd door om 08:59  Edupodcast
mei 222007
 
“Vandaag heeft eMarketer een onderzoek gepubliceerd over podcast luisteraars in de VS. Daar waar in Nederland de podcasting community nog kleiner is dan de gemiddelde sportvereniging, is men in de VS erg actief met podcasts maken en idem voor het downloaden er van.”

(bron)

LOL, ik ben lid van een sportvereniging, krijg ik toch nog wat beweging! :lol:

 Reacties uitgeschakeld voor Podcasting groeimarkt?  Tags:
mei 222007
 
“I just got out of testing out the new voice feature in Second Life, and I’m extremely impressed. It’s now only available in the beta area of Second Life, and I can’t wait for Linden Lab to deploy it throughout the entire service, which is due to happen one week from today.
The signal is clean, clear, and high-fidelity, much more so than a standard phone call. It’s like having the person standing next to you. If you’ve used Skype, you expect that quality of service (when it’s working — the problem with Skype and other VoIP services is they tend to be more unreliable than plain old copper-wire phone service).”

(bron)

Op Information Week staat een positieve review van de voice mogelijkheden die binnenkort in Second Life voor iedereen beschikbaar komen. Ik heb het op het bèta grid nog niet uitgeprobeerd, maar ben nog steeds sceptisch. Niet zozeer of het wel zou moeten en of het niet een deel van de RL verschillen tussen mensen terug gaat brengen in SL. Natuurlijk, als Engels niet je moedertaal is, dan heb je een groter nadeel bij een spraak conversatie dan met tekst (daar kun je langer nadenken over individuele woorden en zinsconstructies). En als je doof bent, heb je eveneens niets aan de audio-opties. Grappig vond ik overigens dat de reviewer ook aangaf te vinden dat audio en avatar ook bij elkaar moesten horen, een avatar in de vorm van een draak zou “drakerig” moeten klinken en dat is met audio natuurlijk meestal niet zo.
Nee, mijn probleem ligt hem meer op het technisch vlak. Ik was positief verrast dat de reviewer de kwaliteit heel goed vond (ok, bèta grid, niet zo heel veel gebruikers) want ik was en ben niet zo heel optimistisch over de mate waarin Linden Labs in staat is meteen audiofaciliteiten van hoge kwaliteit toe te voegen. En zeker voor grote groepen. Ik bedoel, hoeveel programma’s ken jij die audiogesprekken tussen 10 of meer personen mogelijk maken? En met hoeveel daarvan heb je zelf ervaring en werkte het meteen / altijd bij alle deelnemers?
Wat mij betreft een kwestie van eerst horen, dan geloven.