mei 122007
 
Philips Pronto - Klik voor grotere versie

Vanochtend bij de kapper moest ik even wachten en dus tijd om even door de tijdschriften te bladeren. Ik ben helaas vergeten hoe het blad heet, het was in ieder geval gespecialiseerd in elektronica en in dit exemplaar bespraken ze een test met de Philips TSU9600/37, ook wel bekend als de Pronto. Als ik zeg dat het een slimme afstandsbediening is, dan doe ik het apparaat nogal te kort. Het artikel legde uit dat het in gebruik nemen van het apparaat nogal complex is, dat doet Philips zelf dan ook niet maar laten ze over aan dealers. Ze gebruikten een “Extender” om bestaande AV-apparaten aan de Pronto te koppelen. Daarvoor gebruiken ze speciale plakkertjes die ze op de infrarood oogjes van die apparaten plakten. Daarna konden ze in het apparaat de meest complexe combinaties programmeren en dan onder één knop/icoon koppelen.
Ik zag dat voor mij thuis al: als ik TV wil kijken dan moet ik de UPC Mediabox uit zijn standby stand halen, de TV aanzetten en zorgen dat de juiste ingang van die TV gekozen is. En dan hoef ik in mijn geval nog niet eens een versterker op het juiste ingangssignaal te zetten voor de audio. Maar dat zou allemaal onder één knop “TV aan” kunnen zitten.
Omschakelen naar analoge TV om daar van teletekst gebruik te maken? Gewoon programmeren onder één ander icoontje.
De verschillende zenders? Niet alleen getallen, gewoon icoontjes met de logo’s van de zenders, en de juiste apparaten worden “uiteraard” automatisch aangeschakeld.

Enerzijds is het natuurlijk erg dat het zo complex moet, maar uit het artikel kreeg ik in ieder geval de indruk dat het, mits door een deskundige ingericht, wel gewoon werkt!
Helaas….een prijskaartje van 1.299 euro maakt het voorlopig niet meer dan een droom….

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Philips Pronto – meer dan een afstandsbediening”

Reacties (2)
 1. Ik heb ooit eens een presentatie meegemaakt over de ontwikkeling van de Pronto:
  http://www.itworks.be/event.php?id=US

  Die Pronto is vooral gericht op de Amerikaanse markt (veel rijke mensen daar met grote huizen daar!) en wordt inderdaad enkel verdeeld door installateurs van domotica.

  Die hebben dan ook een desktop software ter beschikking waarmee ze de Pronto helemaal personaliseren volgens wensen en huisinrichting klant.

  Ten opzichte van het prijskaartje van een totale domotica-oplossing is die eur 1200 nog maar marginaal…

 2. Als je alleen op zoek bent naar een afstandsbediening die met 1 druk op de knop al je apparaten kan aanzetten, dan kan ik je de Harmony van Logitech aanraden. Hij kan misschien niet wat de Pronto kan en ziet er minder aantrekkelijk uit, maar je kan hem wel via de computer zo instellen dat je bijvoorbeeld een soort macro TV kijken maakt. Je zoekt online je apparaten op, voegt ze in een rijtje handelingen toe en met 1 druk op de knop kun je vervolgens TV, digitale tv kastje en je versterker bijvoorbeeld aanzetten. En als een apparaat nog een bepaalde instelling nodig heeft kun je dat in het rijtje gewoon toevoegen (bijvoorbeeld op welk kanaal de tv moet staan of welk signaal er uit de versterker moet komen).
  Als je apparatuur niet al te oud is (onze tv van 6 jaar oud werd wat problematisch) werkt het prima. Je kunt allerlei eigen knoppen aan de afstandsbediening toevoegen en 4 verschillende "macro’s" instellen (tv kijken, dvd kijken, radio luisteren, cd luisteren).
  Meer info op de Logitech site http://www.logitech.com/index.cfm/pro… .
  En nee, ik krijg hier niks voor :-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.