mei 122007
 
Philips Pronto - Klik voor grotere versie

Vanochtend bij de kapper moest ik even wachten en dus tijd om even door de tijdschriften te bladeren. Ik ben helaas vergeten hoe het blad heet, het was in ieder geval gespecialiseerd in elektronica en in dit exemplaar bespraken ze een test met de Philips TSU9600/37, ook wel bekend als de Pronto. Als ik zeg dat het een slimme afstandsbediening is, dan doe ik het apparaat nogal te kort. Het artikel legde uit dat het in gebruik nemen van het apparaat nogal complex is, dat doet Philips zelf dan ook niet maar laten ze over aan dealers. Ze gebruikten een “Extender” om bestaande AV-apparaten aan de Pronto te koppelen. Daarvoor gebruiken ze speciale plakkertjes die ze op de infrarood oogjes van die apparaten plakten. Daarna konden ze in het apparaat de meest complexe combinaties programmeren en dan onder één knop/icoon koppelen.
Ik zag dat voor mij thuis al: als ik TV wil kijken dan moet ik de UPC Mediabox uit zijn standby stand halen, de TV aanzetten en zorgen dat de juiste ingang van die TV gekozen is. En dan hoef ik in mijn geval nog niet eens een versterker op het juiste ingangssignaal te zetten voor de audio. Maar dat zou allemaal onder één knop “TV aan” kunnen zitten.
Omschakelen naar analoge TV om daar van teletekst gebruik te maken? Gewoon programmeren onder één ander icoontje.
De verschillende zenders? Niet alleen getallen, gewoon icoontjes met de logo’s van de zenders, en de juiste apparaten worden “uiteraard” automatisch aangeschakeld.

Enerzijds is het natuurlijk erg dat het zo complex moet, maar uit het artikel kreeg ik in ieder geval de indruk dat het, mits door een deskundige ingericht, wel gewoon werkt!
Helaas….een prijskaartje van 1.299 euro maakt het voorlopig niet meer dan een droom….