Google koopt Marratech – online vergaderen straks gratis?

“After reporting a monster fiscal quarter (the company has close to $12 billion in cash sitting around now and has hired nearly 2,000 new employees this year), Google made a quiet announcement on its corporate blog tonight – they’ve acquired Swedish startup Marratech for an undisclosed price.”

(bron)

Inderdaad een kort bericht, dat toch best veel mensen wakker zou moeten schudden. Marratech haalde het niet toen SURFnet op zoek was naar een tool om voor het hoger onderwijs aan te bieden en is nu dus opgekocht door Google. Deze markt voor online vergaderen, waar ook ClickToMeet en Breeze zich op bewegen is er eentje waar veel geld verdiend wordt. Ik neem aan dat Google het tool gaat integreren in haar Office suite of anders gaat koppelen aan Google Talk. En de vraag is natuurlijk of zij dit, net als de andere opgekochte producten, straks ook gratis aan gaan bieden. Dat zou de markt natuurlijk drastisch kunnen veranderen. Ik ben benieuwd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
14 jaren geleden

Interessante ontwikkeling dit.
Ze gaan maar door, die floeperds….