CeBIT – Fraunhoffer gezichtsherkenning

Cebit 2007 Cebit 2007

Ter voorbereiding van mijn bezoek had ik alle op dat moment beschikbare filmpjes over de CeBIT 2007 van de website cebitvideo bekeken. En dat leverde een aantal zaken op die ik graag wilde zien. Het gezichtsherkenningssysteem van Fraunhoffer stond boven aan mijn lijst. Je kunt de video met uitleg op cebitvideo.com vinden.
Het systeem doet aan gezichtsherkenning. Maar dan niet om te herkennen dat Jantje of Pietje in beeld is. Het herkent of het een man of een vrouw is. En daarnaast geeft het systeem aan of het gezicht verbaasd, boos, blij, droevig kijkt.
Toepassingsmogelijkheid die genoemd werd is het maken van een video-opname van gebruikers van een product, of kijkers naar een reclame en dan automatisch een overzicht genereren van de gemoedstoestand.
Probleem alleen was dat het systeem stuk was. Het gaf steeds aan dat ik droevig was (10 bonuspunten voor Jeroen die dat zonder tips gezien had terwijl de foto verstopt zat tussen 85 andere foto’s van de CeBIT). Ondanks dat een heel interessant systeem.