Is er een markt voor legale torrents?

Edukast - Klik voor grotere versie
Volgens een bericht op Bright.nl zijn er steeds meer legale torrents. De site geeft een aantal voorbeelden van sites waar je legale torrents kunt vinden en verwijst naar muziek- en filmfestival South By Southwest dat een torrent online heeft staan die verwijst naar een download van ruim zevenhonderd nummers (ruim 3GB als je ze allemaal laat downloaden). Heel positief allemaal. En gezien de torrent-versie van de EduKast zul je begrijpen dat ik de laatste zal zijn die zal zeggen dat Bittorrent niet zinvol kan zijn voor legale toepassingen.
Maar volgens mij maken ze met de verwijzingen naar de sites met legale torrents juist duidelijk dat er nog helemaal geen markt voor is. Legale Torrent sites
Kijk maar eens naar de sites:
Legal Torrents - Klik voor grotere versie Legaltorrents

Legit Torrents - Klik voor grotere versie Legit Torrents

Public Domain Torrents - Klik voor grotere versie Public Domain Torrents

Ik weet niet hoor, maar dit zijn nou niet echt sites die wat betreft hun uiterlijk direct uitnodigen er gebruik van te maken.
En ja, uiterlijk is niet alles, maar hoeveel tijd zou jij willen besteden bij die sites om te ontdekken hoe je een voor jou interessante torrent kunt vinden?
Of omgekeerd, als je zoals ik dat heb, zelf legale torrents hebt die je op die drie sites beschikbaar zou willen stellen?

Isohunt
Isohunt - Klik voor grotere versie OK, dan de concurrenten maar eens proberen: Isohunt
Daar kun je de torrent-versies van afleveringen van de EduKast inderdaad vinden. Maar niet omdat ik ze daar eenvoudig kon toevoegen.
De reden dat ze daar te vinden zijn, is dat ik ze toegevoegd heb via Torrent Portal. Daar hoef ik tenminste geen account aan te maken, in te loggen etc.

Google
Maar ook Google heeft mijn torrents nog niet gevonden. De enige hits op het bestandstype komen van Torrent Portal en van een bericht van Fred Zelders dat via bloglog.nl gevonden wordt.

En dus…
En dus kan ik niet anders concluderen dan dat er blijkbaar nog helemaal geen markt is voor legale torrents.
Zowel voor gebruikers als aanbieders zijn er geen of nauwelijks voorzieningen om het bestaan van aanbod zichtbaar te maken.

Voor de duidelijkheid: ik ga gewoon nog even door met aanbieden van torrent-versies van de EduKast maar niet omdat ik denk dat “we” er (al) behoefte aan hebben.