Dragon NaturallySpeaking in de herkansing

Afgelopen december kwam ik op de website van Nuance een verwijzing tegen naar dit bericht over Dragon NaturallySpeaking. Daar was ik niet blij mee omdat ik het gevoel had ongevraagd reclame te maken voor Dragon NaturallySpeaking 9.
Gisteren kreeg ik een reactie van Nuance.

“Beste heer Gorissen,

Ik werk als eCommerce Specialist bij Nuance, en ben verantwoordelijk voor de Voice2Bloggers campagne.

Op uw blog lees ik dat u niet zo opgezet was met onze verwijzing naar uw blog over Dragon. Ik verontschuldig me voor de onduidelijkheid over onze bedoelingen, en het gebrek aan voorafgaande communicatie hierover.

Onze bedoeling via deze campagne is om de dialoog te openen tussen ons en de (potentiële) gebruikers van Dragon. We willen weten wat ze ervan vinden, en waarvoor ze het willen en kunnen gebruiken. Uw blog was niet bedoeld als reclame (dat was het ook niet echt :-) ), maar als een referentie voor geïnteresseerde lezers. Natuurlijk begrijp ik dat u nog steeds de indruk heeft gebruikt te worden voor reclamedoeleinden. Uw blog zal op uw verzoek verwijderd worden van de site.
Maar ik zou u willen vragen te overwegen ze te laten staan, ook uw negatieve feedback over deze campagne. Ze is gerechtvaardigd, uw kritiek, en moet dus niet weggestoken worden. Het gaat ons voornamelijk om het creëren van een bestendige dialoog, niet om een gekunstelde lofzang over onze software. Het staat u ook vrij deze mail te publiceren. Via de opmerkingen van de gebruikers willen we zowel de software als onze benadering van geïnteresseerden en gebruikers transparanter maken en blijven verbeteren.

We hadden u ook op voorhand kunnen aanbieden Dragon uit te proberen voor uw blog. Dat doen we nog steeds graag, indien u dat nog wil. Zo ja, wil ons dan uw adres doorsturen, en dan sturen wij u een kopie op van Dragon NaturallySpeaking Standaard 9.

Met vriendelijke groeten,

…… [naam uit privacy oogpunt verwijderd]”

Ik vond/vind het een heldere mail. En daarom heb ik besloten niet te vragen om de link te laten verwijderen en van het aanbod gebruik te maken. Bij deze dus alvast het disclosure statement dat mogelijke posts / screencasts / opmerkingen over Dragon NaturallySpeaking 9 gebeuren op basis van gratis gekregen exemplaar. Ik neem aan dat jullie er op vertrouwen dat ik dan niet minder kritisch ben als anders.

[update] Zie dit bericht voor het slot van dit verhaal.