Moe en heel voldaan

DU Masterclass Social Software

Het was spannend in de voorbereiding. Na het eerste idee en het inrichten van de wiki op 4 mei bleef het lang stil op de wiki. De mail die de DU afgelopen maandag naar de deelnemers stuurde ter herinnering had effect. Uiteindelijk waren 23 deelnemers aanwezig bij de workshop. Gisterenavond en vanochtend had ik de vragen en onderwerpen zoals ingebracht, gegroepeerd naar 5 hoofdgroepen. Er waren namelijk maar 5 computers, en dus hebben we ook gewerkt in 5 groepjes.
De eerste plenaire presentatie ging netjes in de tijd. Ik had de 4 niveaus van wikiness zoals door Marja Verstelle gebruikt in haar workshop opgerekt naar een indeling van niveau 0 tot 10 (geen tien niveaus, er zaten soms grotere stappen in). Opvallend was het aantal aanwezigen dat ook een hand opstak bij de vraag wie zich op niveau 10 (Beheert een succesvolle wiki) bevond. Na de introductie van de onderwerpen en mogelijke vragen in het tweede deel ging de groep aan de slag. Mooi was dat een aantal van de deelnemers elkaar al ‘kenden’ van de wiki (maar dan ook alleen van de wiki).
Je kunt dus ook een wiki starten met een groep mensen die je nauwelijks een community kunt noemen (niet voorafgaande aan de workshop tenminste). Met de juiste houding/mindset en een gemeenschappelijk doel kan het ook.

De 30 minuten die ze uiteindelijk konden discussiëren over de onderwerpen waren natuurlijk veel te kort. De resultaten staan online, net als het gebruikte office Powerpointbestand. Ik denk dat een aantal van de deelnemers ook na de workshop contact houdt omdat ze over bepaalde onderwerpen willen doorpraten, dus dat komt ook wel goed.

De forum-discussie was goed. Genoeg meningsverschil en participatie ook van de zaal om het interessant te maken.
Kortom: ik heb genoten.

Quote van Wilfred: WWW betekent “de Wiki Werkt Wel”
(en zo is het maar net!)
Ik heb niet veel foto’s, maar je kunt ze bij Flickr vinden door op onderstaande afbeelding te klikken:

DU Masterclass Social Software
0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Ludo Mateusen
Ludo Mateusen
16 jaren geleden

beste Pierre,

Moe en voldaan. Ik voel me zeker heel voldaan over de aanpak van deze workshop. Een eye-opener en ik ben ervan overtuigd dat het format van de voorbereiding navolging zal vinden. Op
http://dumasterclasssocialsoftware.wi… (klikken op home)
heb ik een voorstel gedaan voor een vervolg

Wiki werkt wel..Wie weet wordt het wel wat (www/wwwww..)

Hans Mestrum
16 jaren geleden

Hartstikke interessante dag is dat geweest als ik dat bij Frank en jou hier zo lees.
Oh ja nog een klein dingetje. Als ik in FeedDemon in je feed op je videootje klik dan opent er een nieuwe tab in mijn browser en is de video beeldvullend…. Misschien heb je er wat aan.

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Hans,

Dank je voor het seintje over de video. Moet ik inderdaad nog wat aan doen. De ‘backuplink’ (voor als javascript niet geaccepteerd wordt) verwijst nu keihard naar de URL van de player+FLV. En die wordt dan schermvullend geopend (aangezien er dan geen informatie over de te gebruiken afmetingen meegegeven wordt). Netter is als die naar een ’tussenpagina’ verwijst waarbij de player op het gewenste formaat wordt weergegeven.

Als je op de site zelf het bericht in Firefox (of een andere browser waarbij javascript niet uit staat) bekijkt en dan op de afbeelding klikt wordt de video op dezelfde plek in de pagina afgespeelt.