IMS Webinar met Rob Abel

 Gepubliceerd door om 23:59  SURF
mei 172006
 
IMS webinar - Klik voor grotere versie

Vanavond tussen 20:00 – 21:00 uur was ik online in Horizon Wimba om te luisteren (en kijken) naar de “Webinar” verzorgd door Rob Abel, de CEO van het IMS Global Learning Consortium getiteld “What’s Next in Learning Technology in Higher Education”. De webinar is opgenomen en je kunt hem bekijken en beluisteren door naar deze pagina te gaan. Je moet daar je naam invoeren en dan krijg je toegang tot de opname. Voor het bekijken is Quicktime nodig.
Het was voor mij voor het eerst als deelnemer bij een Webinar. Ik had liever video gehad (ik vind een pratend hoofd ook toegevoegde waarde hebben). Maar al met al is het een goede aanvulling op de bestaande presentaties en een manier waarop IMS meer mensen kan bereiken dan anders.

 Reacties uitgeschakeld voor IMS Webinar met Rob Abel  Tags:

Moe en heel voldaan

 Gepubliceerd door om 23:39  Onderwijs
mei 172006
 
DU Masterclass Social Software

Het was spannend in de voorbereiding. Na het eerste idee en het inrichten van de wiki op 4 mei bleef het lang stil op de wiki. De mail die de DU afgelopen maandag naar de deelnemers stuurde ter herinnering had effect. Uiteindelijk waren 23 deelnemers aanwezig bij de workshop. Gisterenavond en vanochtend had ik de vragen en onderwerpen zoals ingebracht, gegroepeerd naar 5 hoofdgroepen. Er waren namelijk maar 5 computers, en dus hebben we ook gewerkt in 5 groepjes.
De eerste plenaire presentatie ging netjes in de tijd. Ik had de 4 niveaus van wikiness zoals door Marja Verstelle gebruikt in haar workshop opgerekt naar een indeling van niveau 0 tot 10 (geen tien niveaus, er zaten soms grotere stappen in). Opvallend was het aantal aanwezigen dat ook een hand opstak bij de vraag wie zich op niveau 10 (Beheert een succesvolle wiki) bevond. Lees verder….