SPresenter – volgende koopje van Google?

spresenter - Klik voor grotere versie

Bij Robin Good kun je een uitgebreide review en demo bekijken van sPresenter. Hij is er erg over te spreken. En zolang je niet van plan bent het serieus te gaan gebruiken, kan ik me daar heel wat bij voorstellen. Zelf uitproberen kan direct, even registreren is voldoende om aan de slag te kunnen. En ja, het is een bijna volwaarde online tool om presentaties te maken. En de integratie met Flickr voor het opnemen van foto’s in je presentatie en YouTube (en anderen) voor video natuurlijk sterk. Maar ik mis nog twee dingen in de toepassing: de “import PPT” optie en de “Publish SWF” zijn beiden nog niet geïmplementeerd (wel al zichtbaar als toekomstige opties). En dat maakt de lock-in wel erg groot. Bij Slideshare is het niet zo’n probleem dat je het resultaat niet van de server krijgt, daar heb je zelf een Powerpointbestand als startpunt. Hier niet. Het zal ongetwijfeld slechts een kwestie van tijd zijn. En dan is de volgende vraag: wanneer koopt Google dit bedrijf om SPresenter toe te voegen aan Google Office? En hoeveel gaan ze er voor betalen?
(ik wist trouwens niet dat je bij YouTube ook afspeellijsten kon delen, cool!, maar vanwege de laadsnelheid heb ik hem toch even van de voorpagina afgehaald.)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
14 jaren geleden

Hé da’s handig die afspeellijst! Dat wist ik ook niet.