Heb jij al een Pando?

 Gepubliceerd door om 19:45  Tools
dec 082006
 

Op Podtech staat een kort filmpje over Pando. Het is een tooltje dat het versturen van grote bestanden eenvoudiger moet maken. Je kunt het als standalone applicatie gebruiken, maar er zijn ook plugins voor o.a. Skype, Hotmail, GMail beschikbaar. De standalone versie is er overigens voor Windows en Mac, de plugins werken nog alleen in IE6 en IE7 maar dat kan zijn omdat het bèta is.
Het idee is dat je niet langer direct grote bestanden naar iemand anders stuurt, maar alleen een klein .pando bestandje. Dat bestandje is vergelijkbaar met een .torrent bestand, het bevat alleen de verwijzing naar het daadwerkelijk te versturen bestand.
Dat bestand wordt vanaf je eigen computer beschikbaar gesteld, maar ook naar de Pando-servers verstuurd. Zo is het toch beschikbaar als jij niet meer offline online bent. De plugins hebben als mooie voordeel dat ze voor jou in de gaten houden of het handig is om Pando te gebruiken. Als het attachment dat je wilt toevoegen boven een bepaalde afmeting is, dan stelt Pando voor het op die manier te versturen.
Je kunt er nu in de nieuwe versie ook voor kiezen om het bestand op een webpagina te plaatsen, in plaats van via de mail te versturen:
Pando Package Je kunt ook een RSS-feed maken van .pando bestanden en die RSS-feed toevoegen aan een Pando-client. En de download gaat razendsnel, zo snel als een gewone download, veel sneller dan bittorrent.
En eigenlijk is dat allemaal precies wat ik wilde bereiken met mijn .torrent experimenten. Toch zijn er een paar kanttekeningen te maken. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Heb jij al een Pando?  Tags: ,

EduExchange 2006 #5

 Gepubliceerd door om 00:01  SURF
dec 082006
 

Geen “echt” wifi tijdens EduExchange vandaag gisteren. Swisscom valt bij mij namelijk niet onder de categorie serieuse aanbieder. Daarom één wat langere post achteraf over vandaag.
Zoals Wytze al opmerkte, EduExchange trekt veel belangstelling, want ook al waren die ruim 700 ingeschrevenen er vandaag zeker niet allemaal, voor een conferentie over “standaarden” staat EduExchange absoluut op de kaart.

Er zijn voor zover ik heb kunnen zien video-opnames gemaakt van de sessies van Toine Maes, Gerard Hartsink, de plenaire delen met de dagvoorzitter en met de leerlingen, en de discussie achteraf. Ook de presentatiebestanden van de verschillende sessies komen nog online via de EduExchange-website.
Willem Karssenberg en Wilfred Rubens schreven inmiddels ook al de eerste berichten over de dag. Enige dubbelingen (of juist verschillen in perceptie afhankelijk van het standpunt) zijn dus niet uitgesloten. Lees verder….