Vol verwachting klopt ons hart?

 Gepubliceerd door om 06:41  Onderwijs
nov 272006
 
“De Open Universiteit Nederland begint dinsdag 5 december 2006, niet helemaal toevallig op de dag van Sinterklaas, met het gratis ter beschikking stellen van zelfstudiemateriaal via internet. Door dit initiatief kan een breed publiek kennis maken met hoger onderwijs en eenvoudig (gratis en via internet) leerervaringen opdoen.”

(bron)

Weet je wat ik dit jaar van de Sint wil mama? Een compacte cursus “Starten met programmeren”!

 Reacties uitgeschakeld voor Vol verwachting klopt ons hart?  Tags:

Even de politiek opwarmen

 Gepubliceerd door om 06:27  Media
nov 272006
 
“Iedere maand gaan er in Nederland 120.000 MP3-spelers over de toonbank. Die worden overwegend gevuld met geripte en gratis gedownloade muziek, stelt marktonderzoeker GfK. Iedere iPod in Nederland bevat gemiddeld 3,5 gekocht iTunes-liedje.”

(bron)

Tja, we moeten natuurlijk de politiek zo na de verkiezingen nog even opwarmen voor het idee dat we als muziekindustrie toch écht strengere regelgeving én een vaste heffing per MP3-speler nodig hebben om het onrecht van “illegaal downloaden” op te vangen.
Want “natuurlijk” is het logisch dat ik voor elke iPod die ik aanschaf een heffing betaal voor de mogelijkheid om de MP3’s die ik van mijn legaal aangeschafte CD’s geript heb er op te zetten. En idem voor de legaal gedownloade audio en video podcasts. En als ik nou vertrouwen had in de poiltiek dan vond ik dit berichten voor de statistieken, maar als je kijkt naar hoeveel euro ik effectief voor elke kopie van een audio-CD betaal (ik betaal namelijk een heffing op elke blanco CD en DVD die ik koop en ik gebruik er nog geen 1 op de 100 voor audio) dan snap ik dat dit voor de muziekindustrie een aardige bron van inkomsten is die ze niet kwijt willen.

 Reacties uitgeschakeld voor Even de politiek opwarmen  Tags: